Testi - Prenosni računalniki / Avtor - Žiga Veber

  • Lenovo ThinkPad Edge E520

    Lenovova serija ThinkPad je znana po robustnih prenosnikih z odličnimi tipkovnicami. Prav nič drugačen ni njihov cenovno ugoden E520. Njegovo ohišje je sestavljeno iz kakovostne plastike, ki je na zunanji strani za praske občutljivega pokrova obdana z barvo, ki daje na otip mehak občutek, podoben gumi. Na desnem spodjem robu pokrova tega prenosnika so oblikovalci dodali še logotip ThinkPad, kjer iz pike na i sveti rdeča lučka, in ga prekopirali na notranji del ohišja pod tipkovnico. Da uporabnik slučajno kdaj ne pozabi, kateri prenosnik je kupil.

    Objavljeno: 27.2.2012 11:10 | Avtor: Žiga Veber | Monitor Februar 2012 | Teme: prenosnik, nenehni testi
  • Fujitsu Lifebook S761

    Lifebook S761 sodi med najboljše izdelke za individualne potrebe, pravijo v podjetju Fujitsu, zato mu je ob nakupu priložena tudi priklopna postaja. Žal že prvi stik s prenosnikom ne daje posebnega občutka kakovosti, enako velja tudi za prenosniku priloženo priklopno postajo.

  • Hp Elitebook 8560w

    Serija Elitebook je znana po najbolj vzdržljivih in kakovostno izdelanih prenosnikih iz hiše Hp, kar dokazuje tudi pridobljen vojaški certifikat, ki zagotavlja odpornost prenosnika. Ta vključuje določeno vrsto padcev, tresljajev, določeno stopnjo vlažnosti, politje tipkovnice in sploh široko območje delovanja. V praksi je ohišje videti zares robustno in zaradi izdatne uporabe brušenega aluminija tudi prestižno, pa tudi kakovost plastičnih delov, kot so tipkovnica, dno prenosnika in drsna ploščica, je zelo visoka. Slednja je opremljena s kar šestimi tipkami, se pravi z dvema naboroma standardnih treh, saj je zgornji trio namenjen krmilni paličici, vendar kombinacija deluje nekoliko stlačeno na kup.

  • Sony Vaio VPC-EE3Z0E

    Tokrat preizkušeni Vaio sodi nekako med cenovno ugodnejše visoko zmogljive prenosnike. Prihranek je pri takšnih prenosnikih po navadi zasluga kakovosti ohišja, vendar tokratnemu preizkušancu težko očitamo hujše napake in tudi znakov o škripanju in upogibanju pokrova ni opaziti, niti ko odpiramo zaslon le na eni strani. Je pa res, da je treba pri odpiranju prenosnik vselej držati tudi na spodnjem delu, to pa je nekoliko moteče in že kaže na ne preveč prestižno kri tega Sonyja, pa tudi zaslon velikosti 15,5 palca ne očara s kakovostjo v nobeni smeri.

  • Sony Vaio VPC-M11M1E

    Mali Vaio VPC-M11M1E je še en netbook, opremljen z Atomovo procesorsko močjo in temu primernimi zmogljivostmi, ki so znane že iz podobnih modelov drugih znamk.

  • Dell Latitude E6410

    Ohišje tega Della je grajeno iz kakovostne plastike, velik del pa je grajen kar iz aluminija, zato je dovolj oklepljen, da bo dobro služil tudi po nekaj manjših pretresih. Njegov zaslon, katerega zunanjost je odeta v temno sivo imitacijo brušenega titana, se gladko odpira z ravno pravšnjim uporom, zato ob pritisku na sredinski gumb omogoča enoročno odpiranje.

  • HP Probook 6550b in 6555b

    Preizkušena HPjeva Probooka sta narejena na osnovi ohišja, ki je na pogled zelo podobno tistemu iz Hpjeve najvišje serije Elitebook, ki jo krasi aluminij, le da v tem primeru aluminij nadomešča plastika. Tudi sicer je ohišje nekoliko manj kakovostno kot pri najvišji Hpjevi seriji, vendar kljub temu ne razočara, saj se pokrov odpira lepo, pa tudi nasploh deluje dovolj trdno. Namesto magnetnega zatiča, ki je vgrajen v serijo Elitebook, je tu klasični.

  • Fujitsu Lifebook S710

    Strup se skriva v majhnih stekleničkah, so nas učili. In to bi brez težav zapisali tudi za tokrat preizkušeni Fujitsu Lifebook S710. Razmeroma majhen prenosnik, opremljen s 14-palčnim širokokotnim zaslonom, ni svetleč, zato okoliške luči niso vidne na sliki. Pri takšnem prenosniku bi si želeli še kakovostnejše matrike, pa tudi nad zaslonom ni spletne kamere, čeprav je tam zanjo pripravljeno mesto.

  • Toshiba Sattelite L650

    Tokrat preizkušeni Sattelite je prenosnik, zaprt v preprosto oblikovano in razmeroma tanko svetleče črno ohišje, obogateno s sivkastim vzorcem, na katerem pa se zelo hitro poznajo prstni odtisi. Zaslon se odpira lepo in tudi sicer je prenosnik sestavljen dovolj kakovostno, vtis pa kvari del ohišja nad optično enoto in pod njo, ki se preveč upogiba.

  • Toshiba Tecra S11-11H

    Tecra S11-11H je klasično oblikovan poslovni prenosnik, ki ne vzbuja pozornosti, vendar je kljub temu prijeten na pogled in kakovostno sestavljen. Za praske ni pretirano občutljiv in edino, kar ga oddaljuje od odlične klasične črnine, sta kičasti kromirani tipki drsne ploščice, ki ju loči prav tako kromiran čitalnik prstnih odtisov.

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji