Objavljeno: 31.8.2010 | Avtor: Žiga Veber | Monitor Julij-avgust 2010 | Teme: preizkus, prenosnik, nenehni testi

Toshiba Tecra S11-11H

Tecra S11-11H je klasično oblikovan poslovni prenosnik, ki ne vzbuja pozornosti, vendar je kljub temu prijeten na pogled in kakovostno sestavljen. Za praske ni pretirano občutljiv in edino, kar ga oddaljuje od odlične klasične črnine, sta kičasti kromirani tipki drsne ploščice, ki ju loči prav tako kromiran čitalnik prstnih odtisov.

Zaslon tega prenosnika se lepo in gladko odpira, slika, ki jo prikazuje, pa je kljub uporabi običajne matrike TN kakovostna. K temu prispeva tudi LED osvetlitev ozadja. Tudi zunanja zaščitna plast ni odbojna, zato je strah pred odsevi odveč. Pod zaslonom je kakovostna tipkovnica, ki bi sicer lahko ponudila nekaj več povratnih informacij, sredi nje pa najdemo še modro krmilno paličico. Da gre za pravi poslovni prenosnik, nakazuje tudi priključek za priklopno postajo na dnu prenosnika. Najbolj mu zamerimo kakovost zvoka, ki je nekoliko slabša, pa tudi glasnosti ni od nikoder.

Srce tega prenosnika je zmogljiva Intelova sredica Core i5, ki teče pri taktu 2,4 GHz in se lahko pohvali z odličnimi zmogljivostmi. Tako kažejo tudi rezultati naših preizkušanj, saj je prenosnik odlično opravil tako s poslovnim kot tudi večpredstavnim preizkusom. Posebej gre omeniti tudi odlično grafično kartico Nvidia Quadro NVS 2100M, ki je namenjena grafičnemu delu in svoje poslanstvo prav tako zelo dobro opravlja. Čeprav ni namenjena igranju računalniških iger, pa se je tudi na tem preizkusu znašla zelo dobro, zato bo ta konfiguracija brez težav poganjala tudi 3D igre.

Prenosnik je opremljen z dvema paroma priključkov USB, enim na levi in enim na desni, kjer so še optična enota, izhod in vhod zvočne kartice ter reža SmartCard. Na levi se v enem vhodu USB skriva tudi kameleonski eSATA, na isti strani je reža za razširitveno kartico, ne manjka pa niti mini DisplayPort. Zadaj je poleg izhoda VGA še serijski priključek in priključek za napajalnik ter omrežni priključek. Spredaj tako ostane prostor še za bralnik pomnilniških kartic in analogno stikalo brezžičnih povezav.

Takšna Tecra je odličen prenosnik, tako po zmogljivostih, kakovostni izdelavi, odličnem zaslonu kot navsezadnje tudi zelo razumno postavljeni ceni 1039 evrov. Zamerimo ji predvsem slabe vgrajene zvočnike in kljub uporabni Toshibini programski opremi tudi cel kup manj potrebnih že nameščenih programov.

Toshiba Tecra S11-11H

Poslovni indeks SYSmark 2007 (Productivity): 122.

Večpredstavni indeks SYSmark 2007 (VideoCreation): 179.

Trajanje delovanja: 2:42.

Zgradba in oprema: 7.

Velikost in teža: 10.

Mere: 37,4 × 25 × 3,7 cm, 2,64 kg.

Značilnosti: Intel Core i5-520M, 2,4 GHz, 4096 MB RAM, 320 GB disk, WLAN 802.11b/g/n, bluetooth.

Zaslon: 15,6-palčni, 1600 × 900 pik.

Operacijski sistem: Windows 7 Professional 64-bit.

Prodaja: Asbis, www.asbis.si.

Cena: 1039 EUR.

Za: Zmogljivost, kakovost izdelave, grafična kartica, cena.

Proti: Zvok, kičasti tipki drsne ploščice.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji