Objavljeno: 29.11.2011 | Avtor: Žiga Veber | Monitor November 2011 | Teme: preizkus, prenosnik, nenehni testi

Hp Elitebook 8560w

Serija Elitebook je znana po najbolj vzdržljivih in kakovostno izdelanih prenosnikih iz hiše Hp, kar dokazuje tudi pridobljen vojaški certifikat, ki zagotavlja odpornost prenosnika. Ta vključuje določeno vrsto padcev, tresljajev, določeno stopnjo vlažnosti, politje tipkovnice in sploh široko območje delovanja. V praksi je ohišje videti zares robustno in zaradi izdatne uporabe brušenega aluminija tudi prestižno, pa tudi kakovost plastičnih delov, kot so tipkovnica, dno prenosnika in drsna ploščica, je zelo visoka. Slednja je opremljena s kar šestimi tipkami, se pravi z dvema naboroma standardnih treh, saj je zgornji trio namenjen krmilni paličici, vendar kombinacija deluje nekoliko stlačeno na kup.

Pokrov prenosnika krasi tudi osvetljen znak podjetja, nekoliko v slogu jabolčnih prenosnikov, a je Elitebook v celoti veliko bolj podoben tanku, pa tudi njegova masa se zdi v rokah izjemna, četudi tehtnica pokaže sicer ne pretiranih 3,1 kg. Po videzu je tudi veliko manj eleganten od svojih manjših bratov iz serije Elitebook, kljub temu da smo preizkušali 2 mm tanjšo različico. Ta se ponaša s povprečno kakovostnim monitorjem, opremljenim z matriko vrste TN, v nasprotju z debelejšo različico, ki je opremljena z zmogljivo IPS matriko, ki ji v Hpju dodajo ime Dream Color. Kljub temu je imel tokrat preizkušeni model enako ločljivost, 1920 x 1080, kar je polna visoka ločljivost, za katero stoji tudi silno zmogljiva grafična kartica Nvidia Quadro 1000M, namenjena rabi naprednih programov CAD. Opremljena je s kar 2GB namenskega pomnilnika, njene zmogljivosti pa so zelo visoke tudi na področju zahtevnih 3D iger.

Odlične so zmogljivosti Intelovega Core i7, ki bije pri 2,6 GHz in mu streže glede na preostalo sestavo skromno odmerjenih 4 GB pomnilnika. Kljub temu se je na naših preizkusih ta kombinacija odrezala izvrstno praktično na vseh področjih, avtonomija prenosnika pa je kljub zmogljivi konfiguraciji solidne pol četrte ure, pa čeprav je bil prenosnik opremljen le z osnovnim akumulatorjem 5050 mAh.

Na dnu prenosnika najdemo v slogu prave delovne postaje režo za priklopno postajo, na desni so izhod VGA, reža Secure Card, optična enota in par priključkov USB, dodatna dva priključka USB skupaj s hibridnim eSata, DispayPort in FireWire pa so na levi. Spredaj je reža za pomnilniško kartico, napajalni priključek pa stoji zadaj.

Hp Elitebook 8560w je zmogljiva in silno kakovostna, vendar zajetna delovna postaja, ki upravičuje svojo ceno, kljub temu pa smo pogrešali zmogljivejši akumulator in disk vrste SSD, ki bi lahko zmogljivosti še nekoliko izboljšal.

Hp Elitebook 8560w

Poslovni indeks SYSmark 2007 (Productivity): 173.

Večpredstavni indeks SYSmark 2007 (VideoCreation): 228.

Trajanje delovanja: 3:34.

Zgradba in oprema: 8.

Velikost in teža: 5.

Mere: 38,2 × 25,8 × 3,7 mm cm, 3,1 kg.

Značilnosti: Intel Core i7 2,6 GHz, 4096 MB RAM, 500 GB disk, WLAN 802.11a/b/g/n, bluetooth.

Zaslon: 15,6-palčni, 1920 × 1080 pik.

Operacijski sistem: Windows 7 Professional.

Cena: 1599 EUR.

Prodaja: www.hp.com/si/retailpartnerji.

Za: Odlične zmogljivosti in grafika, 5x USB, od tega 2 x USB 3.0, ločljivost zaslona, kakovost izdelave, kakovostna tipkovnica in drsna ploščica.

Proti: Cena, masa in okornost prenosnika, "preveč" tipk drsne ploščice (6), zmogljivost akumulatorja.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji