Hp Elitebook 8560w

Objavljeno: 29.11.2011 | Avtor: Žiga Veber | Kategorija: Prenosni računalniki | Revija: November 2011 | Teme: preizkus, prenosnik, nenehni testi

Serija Elitebook je znana po najbolj vzdržljivih in kakovostno izdelanih prenosnikih iz hiše Hp, kar dokazuje tudi pridobljen vojaški certifikat, ki zagotavlja odpornost prenosnika. Ta vključuje določeno vrsto padcev, tresljajev, določeno stopnjo vlažnosti, politje tipkovnice in sploh široko območje delovanja. V praksi je ohišje videti zares robustno in zaradi izdatne uporabe brušenega aluminija tudi prestižno, pa tudi kakovost plastičnih delov, kot so tipkovnica, dno prenosnika in drsna ploščica, je zelo visoka. Slednja je opremljena s kar šestimi tipkami, se pravi z dvema naboroma standardnih treh, saj je zgornji trio namenjen krmilni paličici, vendar kombinacija deluje nekoliko stlačeno na kup.

Pokrov prenosnika krasi tudi osvetljen znak podjetja, nekoliko v slogu jabolčnih prenosnikov, a je Elitebook v celoti veliko bolj podoben tanku, pa tudi njegova masa se zdi v rokah izjemna, četudi tehtnica pokaže sicer ne pretiranih 3,1 kg. Po videzu je tudi veliko manj eleganten od svojih manjših bratov iz serije Elitebook, kljub temu da smo preizkušali 2 mm tanjšo različico. Ta se ponaša s povprečno kakovostnim monitorjem, opremljenim z matriko vrste TN, v nasprotju z debelejšo različico, ki je opremljena z zmogljivo IPS matriko, ki ji v Hpju dodajo ime Dream Color. Kljub temu je imel tokrat preizkušeni model enako ločljivost, 1920 x 1080, kar je polna visoka ločljivost, za katero stoji tudi silno zmogljiva grafična kartica Nvidia Quadro 1000M, namenjena rabi naprednih programov CAD. Opremljena je s kar 2GB namenskega pomnilnika, njene zmogljivosti pa so zelo visoke tudi na področju zahtevnih 3D iger.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki