Objavljeno: 29.6.2010 | Avtor: Žiga Veber | Monitor Junij 2010 | Teme: preizkus, prenosnik, nenehni testi

Toshiba Tecra A11-10D

Toshibina serija Tecra je namenjena poslovnim uporabnikom, ki zahtevajo robusten in zmogljiv prenosnik, ki se zna postaviti tudi s sprejemljivo ceno. Tako je tokrat preizkušeni prenosnik zaprt v razmeroma preprosto in klasično oblikovano, vendar kakovostno ohišje. V celoti ga obdaja črna barva, tako reliefni pokrov, ki preprečuje, da bi se prehitro opazila praske, kot tudi notranjost prenosnika.

Zaslon se lepo odpira od tipkovnice, brez neprijetnih zvokov, tipkovnica pa je dovolj kakovostna, da se med tipkanjem ne upogiba. Nekoliko smo pogrešal malce močnejše povratne informacije pod prsti, kot jih ponuja najboljša konkurenca. Za upravljanje kazalca je poleg drsne ploščice na voljo tudi krmilna paličica, ki bo nekaterim bolj ustrezala, še posebej zaradi kakovostnejših tipk. Nad tipkovnico so še štiri namenske tipke in tipka za vklop.

Nesvetleč zaslon se pohvali z ločljivostjo 1366 × 768 pik, ki deluje nekoliko preslabotno, še posebej za resnejše delo, pa tudi na splošno ni med najboljšimi svoje vrste. Kljub temu za osnovno delo in ogledovanje videa v ločljivosti 720 vrstic povsem zadovoljuje in je dovolj svetel. Manj navdušuje zvok, ki se ne pohvali niti z visoko glasnostjo, pa tudi ne s kakovostjo, saj lahko kaj kmalu slišimo kakšno škripanje, vendar je to poslovni prenosnik in ne večpredstavna naprava.

Srce te Toshibe je Intel Core i3, ki deluje pri 2,13 GHz in je skupaj z grafičnim procesorjem dovolj zmogljiv tudi za nekoliko bolj zahtevne uporabnike, pa tudi video obdelavi je kos. Tudi manj zahtevnih 3D iger se glede na rezultate naših preizkušanj ta prenosnik ne bi smel ustrašiti, kljub temu da dodatna grafična kartica ni vgrajena.

Tecra je sicer opremljena s štirimi vhodi USB, med katerimi sta dva na levi in je eden lahko po želji tudi priključek eSATA, tam pa je še razširitveno mesto. Drugi par USB se skriva na desni, poleg vhodov zvočne kartice, desno od njih pa je optična enota. Zadaj tako ostaja dobri stari izhod VGA in priključek za napajanje ter omrežni priključek. Nekoliko smo pogrešali digitalni izhod slike, spredaj pa se skrivata še bralnik pomnilniških kartic in analogno stikalo za brezžične povezave.

Tokrat preizkušena Tecra A11-10D je kakovosten prenosnik, ki razočara predvsem s sliko in zvokom, vendar navduši z zmogljivostjo, dobro avtonomijo, priključkom za priklopno postajo in razmeroma ugodno ceno 779 evrov.

Toshiba Tecra A11-10D

Poslovni indeks SYSmark 2007 (Productivity): 111.

Večpredstavni indeks SYSmark 2007 (VideoCreation): 149.

Trajanje delovanja: 3:16.

Zgradba in oprema: 7.

Velikost in teža: 6.

Mere: 37,4 × 25 × 3,7 cm, 2,54 kg.

Značilnosti: Intel Core i3-330M, 2,13 GHz, 4096 MB RAM, 320 GB disk, WLAN 802.11b/g/n, bluetooth.

Zaslon: 15,6-palčni, 1366 × 768 pik.

Operacijski sistem: Windows 7 Professional 32-bit.

Prodaja: Asbis, www.asbis.si.

Cena: 779 EUR.

Za: Zmogljivost, avtonomija, kakovost izdelave, cena glede na ponujeno.

Proti: Ločljivost zaslona, zvok, nima digitalnega video izhoda.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji