Testi - Laserski tiskalniki / Avtor - Jure Forstnerič

 • Canon LBP 6030w

  Canon je eno bolj znanih imen v svetu tiskalnikov, njihovo prodajno paleto sestavljajo tako veliki, zmogljivi modeli, namenjeni podjetjem, kot tudi majhni tiskalniki za uporabnike doma. Med slednje sodi tudi tokrat preizkušeni model i-Sensys LBP 6030w,  majhen črno-beli laserski tiskalnik, tak, ki ga lahko postavimo na pisalno mizo ali na polico. Naprava je povsem bela, oblikovanje je predvsem nevpadljivo.

  Objavljeno: 29.9.2015 | Kategorija: Laserski tiskalnikiveč
 • Konica Minolta Bizhub 185

  Preizkušeni tiskalnik podjetja Konica Minolta, model Bizhub 185, je na prvi pogled videti kot klasični večopravilni laserski tiskalnik, ki se poleg tiskanja spozna tudi na optično branje in kopiranje. Pri bližnjem ogledu opazimo, da je nekoliko večji, kot bi pričakovali. Tiskalnik je namreč zmožen tiskati (in tudi skenirati) vse do velikosti A3. Pri tem je morda škoda, da gre za črno-beli tiskalnik, v tem formatu verjamemo, da večina uporabnikov išče barvni model. Je pa v primerjavi z drugimi laserskimi modeli, ki so zmožni tiska A3, nekoliko bolj kompaktnih mer.

  Objavljeno: 29.9.2015 | Kategorija: Laserski tiskalnikiveč
 • Xerox Phaser 3320dni

  Xerox je bil pred leti znan predvsem po velikih tiskalnikih, namenjenih večjim pisarnam, in po kopirnih strojih. V zadnjih letih so ponudbo razširili predvsem v nižjem cenovnem razredu, zdaj ponujajo tudi veliko cenejših naprav, namenjenih domačim uporabnikom, tudi domačim podjetnikom in manjšim pisarnam oziroma delovnim skupinam. Predvsem slednjim je namenjen tudi tokrat preizkušeni Phaser 3320dni. Gre za večjega brata laserskih tiskalnikov, ki smo jih sicer preizkusili med cenejšimi črno-belimi laserskimi napravami, je pa nekoliko dražji od modelov, ki smo jih uvrstili na omenjeni preizkus.

  Objavljeno: 21.4.2015 | Kategorija: Laserski tiskalnikiveč
 • HP LaserJet MFP M127fw

  HPjev novi LaserJet MFP M127fw je osnovni črno-beli laserski večopravilni tiskalnik, ki se poleg črno-belega tiska spozna še na kopiranje, optično branje (v barvah) in celo na faks. Ponuja alternativo brizgalnim tiskalnikom za tiste, ki želijo napravo vse-v-enem, a tiskajo nekoliko več in bi torej pri brizgalnih tiskalnikih prehitro menjavali barvilo. Laserski modeli imajo sicer tudi nekoliko daljšo življenjsko dobo ter višjo največjo priporočeno zmogljivost na mesec, čeprav je na tem področju MFP M127fw med slabšimi, saj je največja priporočena zmogljivost le 8000 listov na mesec. To se morda sliši veliko, a samostojni laserski tiskalniki v tem cenovnem razredu ponujajo vsaj še enkrat toliko. V praksi naj bi torej komponente zdržale dlje kot pri brizgalnem modelu, a manj kot pri samostojnem laserskem tiskalniku.

  Objavljeno: 21.4.2015 | Kategorija: Laserski tiskalnikiveč
 • HP LaserJet Pro MFP M225dw

  Nova HPjeva naprava, LaserJet Pro MFP M225dw, je večja sorodnica preizkušene M127fw. Nekoliko je višja, predvsem zaradi samodejnega podajalnika papirja, namenjena pa je tudi kopiranju, optičnemu branju in pošiljanju faksov. Spodaj je pladenj za papir, nanj lahko položimo 250 listov, torej polovico standardnega paketa, čez liste pa postavimo enostaven prozoren pokrov, ki jih bo obvaroval prahu. Kot pri cenejši napravi M127fw je tudi tu na voljo ločen podajalnik, ki drži do deset listov (recimo za ločen tisk nalepk ali česa podobnega), samodejni podajalnik je hkrati kos do 35 listom.

  Objavljeno: 21.4.2015 | Kategorija: Laserski tiskalnikiveč
 • Ricoh Aficio SP3510dn

  Druga Ricohova naprava, ki smo jo ta mesec preizkusili, je Aficio SP3510dn. Meri na podobne uporabnike kot cenejši SP311dn, torej na domače uporabnike oziroma na majhne pisarne z nekaj uporabniki, ki potrebujejo enostavno lasersko napravo. Tiskalnik je dovolj majhen, da ne bo zavzel preveč prostora na mizi, je le malenkost večji od prej omenjenega SP311dn.

  Objavljeno: 24.2.2015 | Kategorija: Laserski tiskalnikiveč
 • Ricoh SP 311dn

  Ricoh je kar znano ime med laserskimi tiskalniki, tokrat smo preizkusili dve razmeroma novi napravi. Manjša in cenejša je model SP 311dn. Gre za razmeroma majhen, štirioglat tiskalnik, namenjen domačim uporabnikom in majhnim pisarnam, kjer ni potrebe po prevelikih količinah izpisov. Po besedah izdelovalca je največja priporočena mesečna zmogljivost 20.000 strani, v praksi se priporoča dobrih 3000 strani na mesec.

  Objavljeno: 24.2.2015 | Kategorija: Laserski tiskalnikiveč
 • Brother MFC-L9550CDW

  Brother je vsaj pri nas znan po cenejših tiskalnikih, a imajo v prodajnem programu tudi zmogljivejše modele. Tak je večopravilni barvni laserski tiskalnik MFC-L9550CDW, s katerim merijo na podjetja. Naprava se spozna tako na tisk kot optično branje, vgrajen je tudi faks, namenjena je srednje velikim pisarnam oziroma delovnim skupinam.

  Objavljeno: 30.9.2014 | Kategorija: Laserski tiskalnikiveč
 • Kyocera-Mita M3540idn

  Sredi poletja smo od Kyocere dobili na preizkus novo napravo, namenjeno večjim pisarnam oziroma poslovnim uporabnikom, model M3540idn. Gre za razmeroma veliko večopravilno lasersko napravo, ki tiska in kopira črno-belo (seveda ima barvni optični bralnik). Tiskalnik zasede kar nekaj prostora, v preizkušeni sestavi smo ga imeli postavljenega na mizo (tehta 22 kilogramov), z dodatnimi predali pa lahko postane samostoječi tiskalnik na kolesih.

  Objavljeno: 30.9.2014 | Kategorija: Laserski tiskalnikiveč
 • Kyocera-Mita M2535DN

  Kyocera-Mita M2535DN smo preizkusili ob boku večjega (in dražjega) modela FS-6525MFP, zato nam je deloval kot razmeroma majhen tiskalnik. V resnici zavzame kar nekaj prostora, namenjen pa je nekoliko manjšim pisarnam – največja priporočena mesečna obremenitev je 50.000 listov. Spet pa gre za večopravilno črno-belo napravo.

  Objavljeno: 25.2.2014 | Kategorija: Laserski tiskalnikiveč
ph