Objavljeno: 24.2.2015 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Marec 2015 | Teme: nenehni testi

Ricoh Aficio SP3510dn

Druga Ricohova naprava, ki smo jo ta mesec preizkusili, je Aficio SP3510dn. Meri na podobne uporabnike kot cenejši SP311dn, torej na domače uporabnike oziroma na majhne pisarne z nekaj uporabniki, ki potrebujejo enostavno lasersko napravo. Tiskalnik je dovolj majhen, da ne bo zavzel preveč prostora na mizi, je le malenkost večji od prej omenjenega SP311dn.

Na zgornji strani ima celo majhen zaslon stanja, ki po privzetem kaže stanje tonerja, prek njega pa lahko pridemo tudi do osnovnih nastavitev naprave. Zadaj je poleg USBja tudi omrežni vmesnik, to je dobrodošlo za lažje deljenje in upravljanje v pisarniškem okolju. Spodaj je pladenj, na katerega gre do 250 listov, omislimo si lahko tudi dodaten predal, ki to zmogljivost podvoji. Poleg tega je spredaj še podajalnik, ki zmore do 50 listov naenkrat. Natisnjeni papir se nabere na vrhu, tam lahko počaka do 125 listov. Zelo dobrodošla je samodejna enota za tiskanje na obe strani, s katero lahko prihranimo  papir.

Po hitrosti je naprava malenkost hitrejša od cenejšega brata, čeprav je nazivna hitrost (28 strani na minuto) enaka. Je med hitrejšimi v tem cenovnem okviru, tako pri navadnih tekstovnih dokumentih kot pri grafikah in datotekah PDF. Pri slednjih je opaziti nekoliko manjši pomnilnik, tega je po privzetem 64 MB, zato se daljša datoteka PDF tiska s krajšimi pavzami, a je skupni čas še vedno povsem sprejemljiv. Tiskalnik je tudi zelo hiter pri prvem ogrevanju, na prvo stran smo pri ogretem tiskalniku čakali le sedem sekund, kar je odličen rezultat.

Kakovost izpisa je dobra, enako velja za ceno izpisa, tu so v rabi nekoliko večji tonerji kot pri modelu SP311dn. Oba modela sta si zelo podobna, ključno vprašanje je predvsem, ali plačati malenkost več za napravo in imeti cenejši izpis (to velja za SP3510dn) ali pa privarčevati nekaj pri napravi in plačati malenkost več za tisk (torej SP311dn).

Ricoh Aficio SP3510dn

Vmesniki: USB, omrežni.

Velikost (razred): A4 (osnovni ČB).

Tehnične lastnosti: 250 listov (predal) + podajalnik do 50 listov, PCL, 64 MB.

Ločljivost in hitrost: 1200 × 1200 pik na palec, 28 strani na minuto (ČB).

ČB stran: 2,2 centa.

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ HITROST

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ KAKOVOST IZPISA

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ OPREMLJENOST

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ CENA IZPISA

✓    Cena izpisa, enostavnost rabe, hitrost.

✗    Cena naprave.

3959744

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji