Objavljeno: 29.9.2015 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Oktober 2015 | Teme: nenehni testi

Brother HL-3170CDW

Domačim uporabnikom večinoma priporočamo kakšne cenejše črno-bele laserske naprave, če želijo tudi kakovosten barvni izpis, pa brizgalne modele. Se pa najdejo tudi taki, ki občasno potrebujejo barvni izpis, a ne fotografij, temveč poslovnih grafik, letakov in podobnega. Še dobro, da so se v zadnjih letih tudi barvni laserski tiskalniki nekoliko pocenili – med njimi je tudi Brotherjev HL-3170CDW.

Tiskalnik je sicer na voljo že nekaj časa, namenjen je tako domačim kot poslovnim uporabnikom, seveda v primeru, da ne potrebujejo prevelike količine izpisov (v tem primeru raje priporočamo kak zmogljivejši, dražji tiskalnik, ki pa ima tudi cenejši izpis). Brotherjev model je za barvno lasersko napravo razmeroma kompakten, niti ni bistveno večji od srednje zmogljivih črno-barvnih modelov. Kljub temu je solidno opremljen. Spodaj je predal, v katerega lahko pospravimo do 250 listov (torej polovice tipičnega paketa za pisarniški papir), na voljo je tudi podajalnik za posamezne liste (denimo za uporabo težjega, kakovostnejšega papirja).

Tiskalnik ima na voljo navaden vmesnik USB, zraven pa tako klasični omrežni vmesnik kot brezžično alternativo. V pisarniških okoljih je omrežni vmesnik nadvse uporaben, brezžični pa povsod, kjer si uporabniki želijo tiskati tudi iz mobilnih naprav. Zelo koristna je tudi enota za samodejno tiskanje na obe strani.

Hitrost tiskalnika je zelo dobra, v tem cenovnem razredu (torej cenejših barvnih laserskih modelov) se uvršča med najhitrejše. Pri daljših dokumentih smo izmerili devetnajst strani na minuto, kar je sicer malenkost manj od nazivnih 22, a še vedno dobro. Hiter je tudi izpis prve strani, nanj smo čakali deset sekund (tak je tudi uradni podatek Brotherja).

Cena tiskalnika je po našem mnenju zelo konkurenčna – velja namreč 288 evrov. To je glede na opremljenost (duplex, omrežni vmesnik) in barvni izpis ugodno. Pri ceni izpisa smo bili malo manj navdušeni. Črno-beli izpis je dovolj poceni, ena stran velja 2,8 centa, je pa barvni izpis občutno dražji, po naših izračunih 16 centov na stran. Tudi kakovost izpisa bi lahko bila boljša, a je zgolj povprečna (sploh pri tisku grafike), toda tu so razlike med različnimi laserskimi modeli razmeroma majhne.

Brother HL-3170CDW

Vmesniki: USB, omrežni, brezžični omrežni.

Velikost (razred): A4 (osnovni barvni).

Tehnične lastnosti: 250 listov (predal) + podajalnik za posamezne liste, PCL, PS, 128 MB.

Ločljivost in hitrost: 600 × 600 pik na palec, 22 strani na minuto (ČB in barvno).

Cena ob objavi: 288 EUR, ČB stran 2,8 centa, barvna stran 16 centov.

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Hitrost

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Kakovost izpisa

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Opremljenost

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ CENA IZPISA

✓    Cena naprave, cena črno-belega izpisa, solidna hitrost.

✗    Povprečna kakovost izpisa, cena barvnega izpisa.

3589573

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji