Testi - Laserski tiskalniki / Avtor - Jure Forstnerič

  • Ricoh Aficio SP 5200S

    Ricohova nova naprava Aficio SP 5200S je eden izmed najzmogljivejših (in tudi najdražjih) večopravilnih črno-belih laserskih naprav v naših tabelah. Gre za razmeroma velik (predvsem visok) tiskalnik, ki se spozna tudi na kopiranje, optično branje in faksiranje. Kar zadeva zunanjost, vsekakor najbolj izstopa velik (po diagonali meri osem palcev in pol) barvni zaslon, občutljiv za dotik. Okoli zaslona je kar nekaj tipk, celotno konzolo pa lahko nagibamo po želji. Uporaba naprave je zaradi omenjenega zaslona zelo preprosta tudi za manj vešče uporabnike.

    Objavljeno: 28.5.2013 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Junij 2013 | Teme: nenehni testi
  • Ricoh Aficio SP 3500SF

    Ricohova večopravilna laserska naprava Aficio SP 3500SF se uvršča v srednji rang črno-belih naprav. Namenjena je srednje velikim pisarnam, ki potrebujejo dobro opremljeno napravo ob zmernih mesečnih obremenitvah. Poleg tiska ima še optični bralnik, zanj pa tudi podajalnik in zadaj vmesnik za faks. Na sprednji strani je tudi vmesnik USB, prek katerega lahko tiskamo neposredno s ključev USB in podobnih naprav.  

    Objavljeno: 28.5.2013 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Junij 2013 | Teme: nenehni testi
  • Ricoh Aficio SP 1200S

    Ricohov Aficio SP 1200S je cenejša naprava, namenjena majhnim (tudi domačim) pisarnam. Najprej opazimo razmeroma kompaktno obliko, saj zasede razmeroma malo prostora. Kljub temu ponuja kar veliko funkcionalnosti, najbolj nas je presenetil (sicer majhen) zaslon stanja, okoli katerega je nekaj funkcijskih tipk.

  • Ricoh Aficio MPC 305SPF

    Ko je Aficio MPC 305SPF prišel v naš laboratorij, smo po videzu sodili, da gre za srednje zmogljivo napravo. A tako specifikacije kot naše meritve (in tudi cena) so hitro pokazale, da gre za napravo najvišjega zmogljivostnega razreda. Sam tiskalnik je med večjimi, a ne ekstremno – to pa postane, ko začnemo dodajati vse možne predale in postane presenetljivo visoka naprava. No, že sam tiskalnik zahteva vsaj dva, da ga premakneta, saj tehta 45 kilogramov.

  • Brother MFC-8950DW

    Brother z MFC-8950DW obljublja zmogljivo večopravilno napravo z veliko funkcionalnostmi. To mu načeloma tudi dobro uspe. Tiskalnik je razmeroma visok, za to je odgovoren predvsem velik predal, v katerega lahko pospravimo do 500 listov (večinoma so ti predali mišljeni za 250 listov). Nad njim je še dodaten podajalnik, ki sprejme do 50 listov. Naprava ne zasede preveč prostora, približno toliko kot Ricohov SP 3500SF, kar je manj od kakega Ricohovega MPC 305SPF. Z dobrimi 17 kilogrami tudi ni pretežak, da ga ne bi mogel uporabnik sam prestaviti. O trpežnosti priča tudi podatek, da je največja priporočena zmogljivost na mesec 100.000 strani. To je sicer manj, kot omogočajo najzmogljivejši (sploh pa zmogljivi samostojno laserski tiskalniki), a kljub temu dovolj za večino srednje velikih pisarn.

  • HP MFP M475DW

    Pod imenom ‘pisarniške naprave’ se pravzaprav skriva silno veliko naprav različnih zmogljivostnih in cenovnih razredov. To je seveda normalno, saj so tudi pisarne različno velike, v njih pa različno število uporabnikov. Tako je HPjeva nova večopravilna barvna laserska naprava, model MFP M475DW, namenjena manjšim pisarnam oziroma delovnim skupinam. Je sicer zelo dobro opremljena z različnimi funkcionalnostmi, obenem ni predraga, a ima največjo priporočeno mesečno zmogljivost tiska ‘le’ 40.000 izpisov. To se morda sliši malo, a lahko postane pri prevelikem številu uporabnikov hitro preveliko – sploh če pomislimo še na priporočeno zmogljivost (torej ne največjo), ki je pri tej napravi do 2500 izpisov. To pišemo zato, da bi novi laser postavili v kontekst in definirali pojem majhne pisarne oziroma delovne skupine.

  • Kyocera FS-1320MFP

    Druga Kyocerina naprava na tokratnem preizkusu je model FS-1320MFP. Navzven ga praktično ne moremo ločiti od zmogljivejšega modela FS-1325MFP. Spodaj ima kaseto za papir, kamor lahko odložimo do 250 listov, ta kaseta tudi nekoliko štrli iz ohišja. Nad njo je še podajalnik za posamezne liste, še nad tem pa odlagalnik za natisnjeno gradivo. Tam je majhna ploščica, ki se izvleče in na kateri se ustavi natisnjeni papir. Nabere se ga lahko do 150 listov, čeprav zna biti pri takih številkah že gneča.

  • Kyocera FS-1325MFP

    Tokrat smo preizkusili dve napravi podjetja Kyocera, ki sta na prvi pogled sicer praktično enaki, a imata kljub temu drugačen tiskalni pogon in drugačne vmesnike. Zmogljivejša in malenkost dražja je FS-1325MFP, gre pa za osnovno, črno-belo lasersko večopravilno napravo. Navzven deluje kar zmogljivo, pod samodejnim podajalnikom za papir je tudi majhen zaslon stanja, na obe strani pa so nameščene tipke za delo s tiskalnikom. Poleg optičnega branja, kopiranja in seveda tiskanja je tu tudi faks. Naprava je mišljena za manjše pisarne, kjer ni potrebe po velikih količinah, a je koristno imeti večopravilni tiskalnik.

  • Kyocera-Mita FS-4100DN

    Druga Kyocerina naprava, ki smo jo tokrat preizkusili, je malenkost zmogljivejši model FS-4100DN. Na prvi pogled jo je praktično nemogoče ločiti od cenejšega modela FS-2100D, a je med njima kar nekaj razlik. Sicer gre za podobno dolgočasno oblikovano škatlo, spet je na desni strani zaslon stanja, pod njim pa nekaj tipk, tudi številčnica (namenjena vpisu kod, če ima vsak uporabnik različne pravice tiskanja).

  • Kyocera-Mita FS-2100D

    Tokrat smo preizkusili dve Kyocerini napravi, ki sta si na bežen pogled zelo podobni, FS-2100D je cenejša in malenkost manj zmogljiva. Gre za razmeroma enostaven črno-beli laserski tiskalnik, kakršne najdemo po pisarnah. Razmeroma preprosto oblikovana srednje velika škatlasta naprava ima spredaj manjši zaslon stanja, pod njim pa nekaj funkcijskih tipk.

    Objavljeno: 29.1.2013 12:37 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Januar 2013 | Teme: laser, tiskalnik, nenehni testi
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji