Objavljeno: 26.2.2013 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Marec 2013 | Teme: nenehni testi, laser, tiskalnik

Kyocera FS-1325MFP

Tokrat smo preizkusili dve napravi podjetja Kyocera, ki sta na prvi pogled sicer praktično enaki, a imata kljub temu drugačen tiskalni pogon in drugačne vmesnike. Zmogljivejša in malenkost dražja je FS-1325MFP, gre pa za osnovno, črno-belo lasersko večopravilno napravo. Navzven deluje kar zmogljivo, pod samodejnim podajalnikom za papir je tudi majhen zaslon stanja, na obe strani pa so nameščene tipke za delo s tiskalnikom. Poleg optičnega branja, kopiranja in seveda tiskanja je tu tudi faks. Naprava je mišljena za manjše pisarne, kjer ni potrebe po velikih količinah, a je koristno imeti večopravilni tiskalnik.

O tem, da kljub vsemu ne gre za zmogljivejšo napravo, pa veliko pove že to, da nima pravega predala, temveč le kaseto, pokrito s prozorno plastiko (ta kaseta kljub temu zmore do 250 listov). Nad tem imamo še podajalnik za posamezne liste. Tiskalnik spredaj nima vmesnikov (denimo za tisk s ključev USB ali fotoaparatov), ima pa zadaj poleg USBja tudi omrežni vmesnik. Pohvalno je, da ima vključeno enoto za samodejno tiskanje na obe strani, kar je pri tej ceni prej izjema kot pravilo.

Hitrost izpisa je presenetljivo dobra. Pri daljših dokumentih smo namerili 26 strani na minuto, to je celo stran hitreje, kot obljubljajo v Kyoceri. Izpis prve strani traja povprečno deset sekund, tiskalnik pa dovolj hitro natisne tudi zahtevnejše dokumente, recimo PDFje. Dvajset strani dolg dokument v tem formatu smo tako čakali minuto in sedem sekund – povprečje v tej skupini je približno minuto in pol. Le kopiranje je malo pod povprečjem, a so razlike razmeroma majhne.

Cene izpisov so praviloma nasprotno sorazmerne ceni naprave, kar do neke mere velja tudi tu. Kljub temu je kar nekaj bistveno dražjih tiskalnikov, ki ponujajo praktično enako ceno izpisa. Največja prednost preizkušene Kyocere pa je vsekakor cena, saj dobimo za dobrih tristo evrov dobro napravo, ki ponuja tako omrežni vmesnik kot samodejno tiskanje na obe strani.

Kyocera FS-1325MFP

Velikost (razred): A4 (osnovni ČB).

Vmesniki: USB, omrežni.     

Ločljivost: 1800 × 600 pik na palec.

Navedena hitrost: 25 strani na minuto (črno-belo).

Tehnične lastnosti: 250 listov (predal) + samodejni podajalnik, PCL6/PCL5C/PS, 64 MB.

Prodaja: www.xenon-forte.si.

Cena: 305 eur.

Cena natisnjene ČB strani: 3,3 centa.

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Tiskanje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Fotokopiranje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Optično branje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ CENA IZPISA

✓    Cena naprave.

✗    Cena izpisa.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji