Objavljeno: 28.5.2013 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Junij 2013 | Teme: nenehni testi

Ricoh Aficio SP 3500SF

Ricohova večopravilna laserska naprava Aficio SP 3500SF se uvršča v srednji rang črno-belih naprav. Namenjena je srednje velikim pisarnam, ki potrebujejo dobro opremljeno napravo ob zmernih mesečnih obremenitvah. Poleg tiska ima še optični bralnik, zanj pa tudi podajalnik in zadaj vmesnik za faks. Na sprednji strani je tudi vmesnik USB, prek katerega lahko tiskamo neposredno s ključev USB in podobnih naprav.  

Na sprednji strani je množica tipk, na sredini pa še majhen zaslon stanja. Ta sicer ni barven kot pri (bistveno dražjem) modelu MPC 305SPF, a svoje delo kljub temu dovolj dobro opravi, največkrat pa bo uporabljen za nastavljanje števila kopij. Zadaj imamo poleg vmesnika USB še omrežni vmesnik, kar je pri pisarniških napravah obvezna oprema. Edino, kar smo zares pogrešali, je enota za samodejno tiskanje na obe strani, kar se nam zdi pri takih napravah zelo koristno (na voljo je sicer sorodna naprava SP 3510SF, ki ima tudi to). Seveda lahko tiskamo na obe strani, a bomo morali liste sami obrniti in položiti nazaj v predal, to pa zna biti zamudno in nadležno. Predal je drugače solidno velik (zmore do 250 listov), na voljo je še podajalnik za 50 listov, dokupimo pa lahko tudi dodatni predal, ki podvoji zmogljivost.

Večopravilni laserski tiskalniki so bili velikokrat počasnejših od klasičnih laserjev, a so danes vse hitrejši. SP 3500SF ima tako nazivno hitrost izpisa 28 strani na minuto, to se ujema z našimi preizkusi. Najzgovornejši je podatek o izpisu 50 strani dolgega dokumenta, ki ga je tiskalnik končal v slabih dveh minutah (konkretno minuti in 54 sekundah). Tudi pri dokumentih, ki obsegajo grafiko, je podobno hiter. Kopiranje je po hitrosti podobno tiskanju, pri hitrostih optičnega branja pa so zadnjih nekaj let zelo majhna odstopanja.

Aficio SP 3500SF je glede na zmogljivosti in funkcionalnosti razmeroma poceni naprava. Ponuja dobre hitrosti in kar nekaj funkcionalnosti, za upravitelje omenimo še urejanje nastavitev prek spletnega vmesnika. Šibka točka je le nekoliko dražji izpisa, a to je glede na ceno razumljivo.

Ricoh Aficio SP 3500SF

Velikost (razred): A4 (dražji črno-beli).

Vmesniki: USB, omrežni, faks.     

Ločljivost: 1200 × 1200 pik na palec.

Navedena hitrost: 28 strani na minuto (črno-belo).

Tehnične lastnosti: 250 listov (predal), PCL6, 128 MB.

Prodaja: www.vibor.si.

Cena: 519 eur.

Cena natisnjene ČB strani: 2,8 centa.

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Tiskanje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Fotokopiranje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Optično branje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ CENA IZPISA

✓    Cena naprave, solidna hitrost.

✗    Cena izpisa, ni enote za samodejno tiskanje na obe strani.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji