Objavljeno: 28.5.2013 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Junij 2013 | Teme: nenehni testi

Ricoh Aficio SP 5200S

Ricohova nova naprava Aficio SP 5200S je eden izmed najzmogljivejših (in tudi najdražjih) večopravilnih črno-belih laserskih naprav v naših tabelah. Gre za razmeroma velik (predvsem visok) tiskalnik, ki se spozna tudi na kopiranje, optično branje in faksiranje. Kar zadeva zunanjost, vsekakor najbolj izstopa velik (po diagonali meri osem palcev in pol) barvni zaslon, občutljiv za dotik. Okoli zaslona je kar nekaj tipk, celotno konzolo pa lahko nagibamo po želji. Uporaba naprave je zaradi omenjenega zaslona zelo preprosta tudi za manj vešče uporabnike.

Več kot očitno gre za tiskalnik, namenjen večjim pisarnam, saj podpira veliko poslovnih funkcij. Med njimi velja omeniti možnost nastavitve do 500 različnih uporabnikov, vsakega s svojimi pravicami (seveda pa jih lahko razdelimo tudi v skupine). Poleg klasičnega vmesnika USB ima še omrežni vmesnik, omislimo pa si lahko tudi omrežni vmesnik, ki podpira gigabitne hitrosti, in vmesnik WiFi. Na voljo sta tudi dva vmesnika USB, prek katerih lahko priklopimo zunanje naprave (ključke USB in diske) za neposredno tiskanje s teh naprav (ali pa za shranjevanje optični prebranih dokumentov).

Naprava ima kar visoke zmogljivosti podajalnikov in odlagalnikov. V priloženi predal lahko pospravimo do 550 listov, zraven pa je še podajalnik za 100 listov. Skupno zmogljivost lahko nadgradimo vse do 2300 listov, na zgornji strani pa se lahko nabere do 500 izpisov. Zmogljivejše črnilo zdrži kar do 25.000 natisnjenih listov, ob vračunani ceni pa velja ena natisnjena stran slab cent. To pomeni, da gre za enega izmed najcenejših večopravilnih tiskalnikov, kar zadeva izpis.

V Ricohu obljubljajo hitrost 45 strani na minuto, naši preizkusi pa niti niso prav veliko odstopali od tega. Pri enostavni besedilni datoteki smo namerili 42 strani na minuto. Tiskalnik je zelo hiter na vseh preizkusih, tudi pri optičnem branju in kopiranju. Na prvo stran smo čakali devet sekund, to je dober rezultat. Pravzaprav je edina slabost sicer odličnega tiskalnika visoka cena, saj bomo zanj odšteli več kot dva tisoč evrov.  

Ricoh Aficio SP 5200S

Velikost (razred): A4 (dražji ČB).

Vmesniki: USB, gigabitni omrežni, WiFi.     

Ločljivost: 1200 × 600 pik na palec.

Navedena hitrost: 45 strani na minuto.

Tehnične lastnosti: 550 listov (predal) + podajalnik za do 100 listov, PCL5e/PCL6/PS, 1024 MB.

Prodaja: www.vibor.si.

Cena: 2397 eur.

Cena natisnjene ČB strani: 0,9 centa.

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Tiskanje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Fotokopiranje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Optično branje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ CENA IZPISA

✓    Cena izpisa, hitrost izpisa, možnosti razširitve, velik zaslon, občutljiv za dotik.

✗    Cena naprave.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji