Objavljeno: 26.2.2013 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Marec 2013 | Teme: nenehni testi, laser, tiskalnik

Kyocera FS-1320MFP

Druga Kyocerina naprava na tokratnem preizkusu je model FS-1320MFP. Navzven ga praktično ne moremo ločiti od zmogljivejšega modela FS-1325MFP. Spodaj ima kaseto za papir, kamor lahko odložimo do 250 listov, ta kaseta tudi nekoliko štrli iz ohišja. Nad njo je še podajalnik za posamezne liste, še nad tem pa odlagalnik za natisnjeno gradivo. Tam je majhna ploščica, ki se izvleče in na kateri se ustavi natisnjeni papir. Nabere se ga lahko do 150 listov, čeprav zna biti pri takih številkah že gneča.

Na vrhu je optični bralnik, dodan mu je še samodejni podajalnik za papir (ta zmore do 40 listov naenkrat). Glede na ceno naprave smo presenečeni, da ima tudi dvovrstični zaslon stanja in kar nekaj funkcijskih tipk, zraven so tudi tipke za upravljanje faksa. Upoštevaje ceno, niti ni presenetljivo, da ni vgrajena enota za samodejno tiskanje na obe strani, za to bomo morali poseči više po cenovni oziroma zmogljivostni lestvici. Enako velja tudi za omrežni vmesnik, ki ga dražji FS-1325MFP ima, FS-1320MFP pa ne.

Tudi po hitrosti je ta model malenkost počasnejši od dražjega sorodnika, a vendar ni počasen. Nazivna hitrost je 20 strani na minuto, naš preizkus jo je potrdil. To pomeni, da se naprava uvršča nekako v povprečju, le pri izpisu grafikonov je potrebovala malo več, kot bi pričakovali. Prvo stran sicer izpiše v desetih sekundah, tudi kopiranje je solidno hitro (z uporabo samodejnega podajalnika ali brez njega). Glede na cenovno uvrstitev lahko rečemo, da je FS-1320MFP razmeroma hitra naprava.

Predstavljamo si, da bo najprimernejša za samostojne podjetnike ali podjetja, ki jo bodo namenila pisarnam z enim ali dvema zaposlenima. V tem okviru razumemo, da je najpomembnejša sama cena enote, ki je tu z dobrimi dvesto evri razmeroma nizka, manj pomembne pa so poslovne možnosti, kot je omrežni vmesnik. Nizka cena prinese tudi malo višjo ceno izpisa, ta je tu med osnovnimi črno-belimi napravami najdražja.

Kyocera FS-1320MFP

Velikost (razred): A4 (osnovni ČB).

Vmesniki: USB.     

Ločljivost: 1800 × 600 pik na palec.

Navedena hitrost: 20 strani na minuto (črno-belo).

Tehnične lastnosti: 250 listov (predal) + samodejni podajalnik, PCL6, 64 MB.

Prodaja: www.xenon-forte.si.

Cena: 207 eur.

Cena natisnjene ČB strani: 5 centov.

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Tiskanje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Fotokopiranje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Optično branje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ CENA IZPISA

✓    Cena naprave.

✗    Cena izpisa.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji