Objavljeno: 29.1.2013 12:37 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Januar 2013 | Teme: laser, tiskalnik, nenehni testi

Kyocera-Mita FS-2100D

Tokrat smo preizkusili dve Kyocerini napravi, ki sta si na bežen pogled zelo podobni, FS-2100D je cenejša in malenkost manj zmogljiva. Gre za razmeroma enostaven črno-beli laserski tiskalnik, kakršne najdemo po pisarnah. Razmeroma preprosto oblikovana srednje velika škatlasta naprava ima spredaj manjši zaslon stanja, pod njim pa nekaj funkcijskih tipk.

Tiskalnik ima zadaj navaden omrežni vmesnik, ki podpira gigabitno hitrost, in dva vmesnika USB, enega tipa B in enega tipa A. Slednji deluje kot Host interface, se pravi, da lahko prek njega tiskamo neposredno s ključev USB - še en tak je na sprednji strani naprave. Spodaj je predal, ki drži do 500 listov, dokupimo pa lahko še dodatne predale in v napravo skupno naložimo do 2600 listov. V vsakem primeru odlagalna površina na vrhu drži do 250 listov, po tem pa naprava sporoči, da jih moramo nekaj odstraniti, preden tiska naprej. Črka D v imenu označuje vgrajeno enoto za samodejno tiskanje na obe strani.

Na splošno gre za solidno hitro napravo, je pa razmeroma počasen izpis krajših dokumentov. Z našim petdeset strani dolgim dokumentom je končala razmeroma hitro, tako smo namerili dobrih 40 strani na minuto (toliko napoveduje tudi izdelovalec). So pa zato glede na konkurenco počasnejši drugi, krajši dokumenti, sploh tisti, ki imajo še kaj grafike. Na prvo stran smo čakali devet sekund, kar nekako povprečno.

Napravo je enostavno uporabljati, Windows 7 jo je sam prepoznal in nastavil. Ni ravno poceni, a glede na mesečno zmogljivost in ceno izpisa tudi ni preveč draga. Izpis namreč velja slab cent na stran.

Kyocera-Mita FS-2100D

Hitrost: 4.

Kakovost izpisa: 7.

Opremljenost: 6.

Cena izpisa: 7.

Ločljivost in hitrost: 1200 × 1200 pik na palec, 40 strani na minuto (ČB).

Cena: 719 EUR, ČB stran 1 cent.

Za: Cena naprave, cena izpisa.

Proti: Hitrost krajših dokumentov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji