Objavljeno: 30.1.2013 12:42 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Januar 2013 | Teme: laser, tiskalnik, zlati Monitor, nenehni testi

Kyocera-Mita FS-4100DN

Druga Kyocerina naprava, ki smo jo tokrat preizkusili, je malenkost zmogljivejši model FS-4100DN. Na prvi pogled jo je praktično nemogoče ločiti od cenejšega modela FS-2100D, a je med njima kar nekaj razlik. Sicer gre za podobno dolgočasno oblikovano škatlo, spet je na desni strani zaslon stanja, pod njim pa nekaj tipk, tudi številčnica (namenjena vpisu kod, če ima vsak uporabnik različne pravice tiskanja).

Najpomembnejša prednost modela FS-4100DN v primerjavi s cenejšo FS-2100D je vključitev omrežnega vmesnika, ki podpira tudi gigabitne hitrosti. Spet pa imamo tri vmesnike USB, eden je tipa B, dva (en zadaj in en spredaj) pa tipa A za tisk neposredno z naprav USB. Spet je vgrajena tudi enota za samodejno tiskanje na obe strani.

Druga razlika je v samem tiskalnem pogonu, saj gre za malenkost hitrejšo napravo. Hitrost pri izpisu dolgih dokumentov je za okroglih pet strani na minuto višja - doseže 45 strani na minuto. Za razliko od sestrske naprave pa ostane FS-4100DN zelo hitra tudi pri vseh drugih izpisih, od poročil, kjer so zajete grafike, pa do zahtevnejših strani v obliki PDF. Kakovost je solidna, seveda je besedilo odlično, grafika pa ni nič posebnega.

Pri teh napravah je zelo pomemben tudi strošek izpisa, ki je tu razmeroma ugoden - slab cent na stran. Tudi naprava sama se nam ne zdi predraga, velja slabih 800 evrov. Zaradi vključitve omrežnega vmesnika in solidne hitrosti na vseh testih se nam zdi boljša izbira kot cenejša FS-2100D.

Kyocera-Mita FS-4100DN

Hitrost: 9.

Kakovost izpisa: 7.

Opremljenost: 7.

Cena izpisa: 7.

Ločljivost in hitrost: 1200 × 1200 pik na palec, 45 strani na minuto (ČB).

Cena: 791 EUR, ČB stran 1 cent.

Za: Cena naprave, cena izpisa, hitrost izpisa.

Proti: Povprečna hitrost izpisa prve strani.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji