Objavljeno: 30.9.2014 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Oktober 2014 | Teme: nenehni testi

Brother MFC-L9550CDW

Brother je vsaj pri nas znan po cenejših tiskalnikih, a imajo v prodajnem programu tudi zmogljivejše modele. Tak je večopravilni barvni laserski tiskalnik MFC-L9550CDW, s katerim merijo na podjetja. Naprava se spozna tako na tisk kot optično branje, vgrajen je tudi faks, namenjena je srednje velikim pisarnam oziroma delovnim skupinam.

V Brotherju so bili pred leti med prvimi, ki so začeli ponujati podporo tisku iz različnih mobilnih naprav, podobno je tudi pri tem modelu, v katerega je že serijsko vgrajen brezžični vmesnik WiFi (poleg klasičnega omrežnega vmesnika in USBja). Z njihovimi aplikacijami lahko na mobilne naprave brezžično prenesemo tudi optično prebrani dokument, tiskalnik pa zna sodelovati tudi z nekaterimi oblačnimi storitvami (Google Drive, Evernote, Dropbox itd.).

Zgoraj je samodejni podajalnik, nanj lahko odložimo dokument, dolg do petdeset strani. Na odlagalni površini se lahko nabere do 150 listov, vgrajeni predal jih drži 250 – pri nas je v ceno vštet tudi dodatni predal za 500 listov. Jasno je vgrajena tudi enota za tisk na obe strani. Za lažje upravljanje je na sprednji strani razmeroma velik barvni zaslon, občutljiv za dotik (po diagonali meri 4,85 palca), ob njem je tudi številčnica.

Tiskalnik je med hitrejšimi takimi napravami, pri tem velja omeniti, da so večopravilne naprave na splošno malenkost počasnejše od svojih namenskih laserskih sorodnikov. Uradno naj bi tiskal s hitrostjo 32 strani na minuto, mi smo sicer namerili kako stran manj, a je to še vedno povsem soliden rezultat. Naprava se je dobro obnesla na vseh preizkusih, upočasnili je niso niti zahtevnejši dokumenti, kakršen zna biti kak večji PDF. Kakovost izpisa se pri laserskih modelih že dolgo časa praktično ne razlikuje, sploh pri poslovnih dokumentih.

Tiskalnik ni ravno poceni, a v Brotherju priznavajo, da niti ne računajo na prodajo v navadnih prodajalnah, temveč merijo na večje poslovne partnerje. V prosti prodaji bo stal okoli tisoč evrov. Cena izpisov je zelo dobra, sploh pri črno-belem izpisu, barvni pa je nekoliko dražji od povprečja v tej cenovni skupini.

Brother MFC-L9550CDW

Velikost (razred): A4 (osnovni barvni).

Vmesniki: USB, omrežni, WiFi.     

Ločljivost: 600 × 600 pik na palec.

Navedena hitrost: 32 strani na minuto.

Tehnične lastnosti: 250 listov (predal) + podajalnik za 50 listov, PCL6, 256 MB.

Prodaja: www.brother.si

Cena: 999 eur.

Cena natisnjene ČB strani: 1,4 centa.

Cena natisnjene barvne strani: 10 centov.

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Tiskanje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Fotokopiranje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Optično branje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ CENA IZPISA

✓    Hitrost izpisa, cena črno-belega izpisa.

✗    Cena barvnega izpisa.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji