Objavljeno: 21.4.2015 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Maj 2015 | Teme: nenehni testi

HP LaserJet Pro MFP M225dw

Nova HPjeva naprava, LaserJet Pro MFP M225dw, je večja sorodnica preizkušene M127fw. Nekoliko je višja, predvsem zaradi samodejnega podajalnika papirja, namenjena pa je tudi kopiranju, optičnemu branju in pošiljanju faksov. Spodaj je pladenj za papir, nanj lahko položimo 250 listov, torej polovico standardnega paketa, čez liste pa postavimo enostaven prozoren pokrov, ki jih bo obvaroval prahu. Kot pri cenejši napravi M127fw je tudi tu na voljo ločen podajalnik, ki drži do deset listov (recimo za ločen tisk nalepk ali česa podobnega), samodejni podajalnik je hkrati kos do 35 listom.

Na sredini naprave je barvni zaslon, ki meri po diagonali tri palce, seveda je občutljiv za dotik. Skupaj z vmesnikom USB na sprednji strani nam zaslon olajša tisk neposredno s podatkovnih nosilcev USB, torej ključkov USB, zunanjih diskov ali fotoaparatov. V napravo je, jasno, vgrajen tudi brezžični omrežni vmesnik, kar pomeni, da lahko tiskamo s tablic in telefonov, njim pošiljamo optično prebrane dokumente, lahko pa vmesnik uporabimo le za deljenje naprave z omreženimi računalniki. V ta namen je sicer na voljo tudi navadni omrežni vmesnik, seveda poleg klasičnega USBja (na zadnji strani, torej poleg sprednjega). V napravo je vgrajena tudi podpora različnim oblačnim storitvam, tja lahko pošljemo prebrane dokumente, poveže se lahko tudi z omrežnimi lokacijami ali pošlje dokumente po elektronski pošti.

Tiskalnik je nekoliko hitrejši od svojega brata, nazivna hitrost je 26 strani na minuto. Na našem preizkusu smo sicer izmerili približno dve strani manj, a je to kljub vsemu povsem zadovoljiv rezultat, tiskalnik je še vedno občutno hitrejši od brizgalnih modelov, ki so kot večopravilne naprave zelo priljubljeni. Solidno hiter je izpis prve strani, traja osem sekund, tiskalnik se dobro obnese tudi pri drugih datotekah, denimo bitnih slikah in dokumentih PDF.

Ta model uporablja nekoliko večje tonerje od sorodnega M127fw, zato je tudi izpis malenkost cenejši. Kljub temu pa bi si želeli še cenejšega, ki bi bil bolj primerljiv z navadnimi, samostojnimi laserskimi napravami. Te imajo v tem cenovnem razredu vsaj še enkrat cenejši izpis.  Glede na M127fw je priporočena zmogljivost na mesec skoraj še enkrat višja – tu priporočajo največ 15.000 izpisov na mesec. Pri ceni lahko rečemo, da je glede na ponujene funkcije kar realna.

HP LaserJet Pro MFP M225dw

Velikost (razred): A4 (osnovni ČB).

Vmesniki: USB, omrežni, WiFi.     

Ločljivost: 600 × 600 pik na palec.

Navedena hitrost: 26 strani na minuto.

Tehnične lastnosti: 250 listov (pladenj) + podajalnik za do 50 listov, PCL6, 256 MB.

Prodaja: www.hp.com/si/retailpartnerji.

Cena ob izidu: 300 eur.

Cena natisnjene ČB strani: 3,6 centa.

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Tiskanje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Fotokopiranje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Optično branje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ CENA IZPISA

✓    Barvni zaslon, vmesniki.

✗    Cena izpisa.

4391868

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji