Objavljeno: 24.2.2015 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Marec 2015 | Teme: nenehni testi

Ricoh SP 311dn

Ricoh je kar znano ime med laserskimi tiskalniki, tokrat smo preizkusili dve razmeroma novi napravi. Manjša in cenejša je model SP 311dn. Gre za razmeroma majhen, štirioglat tiskalnik, namenjen domačim uporabnikom in majhnim pisarnam, kjer ni potrebe po prevelikih količinah izpisov. Po besedah izdelovalca je največja priporočena mesečna zmogljivost 20.000 strani, v praksi se priporoča dobrih 3000 strani na mesec.

Tiskalnik preseneča s solidnim izpisom prve strani, kar ni ravno vrlina cenejših naprav. Izdelovalec sicer obljublja osem sekund, mi smo namerili še dve sekundi več, a je to kljub vsemu zelo dober rezultat. V praksi se namreč na teh napravah največkrat tiskajo kratki dokumenti, dolgi le nekaj strani. No, kar dobro se obnese tudi pri daljših dokumentih, pod povprečjem je le pri zahtevnejših dokumentih (PDFjih in podobno). Kakovost je solidna, seveda se črno-beli laserski modeli razmeroma slabo obnesejo pri grafikah.

Glede na ceno lahko pohvalimo to, da je v napravo vgrajena enota za samodejno tiskanje na obe strani. Prav tako je za pisarniška okolja zelo dobrodošel omrežni vmesnik, seveda poleg klasičnega USBja. Spodaj je vgrajen predal, vanj lahko pospravimo do 250 listov, še 50 listov sprejme podajalnik, do katerega pridemo z odprtjem prednje stranice.

Edina malce slabša lastnost tiskalnika je cena izpisa. S 3,6 centa na stran resda ni zelo drag, a se najdejo tudi cenejši konkurenti – je pa res, da bomo pri njih praviloma več dali za samo napravo. 160 evrov je po našem mnenju glede na vse kar dobra cena.

Ricoh SP 311dn

Vmesniki: USB, omrežni.

Velikost (razred): A4 (osnovni ČB).

Tehnične lastnosti: 250 listov (predal) + podajalnik za največ 50 listov, PCL, 128 MB.

Ločljivost in hitrost: 600 × 600 pik na palec, 28 strani na minuto (ČB).

Cena: 160 EUR, ČB stran 3,6 centa.

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ HITROST

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ KAKOVOST IZPISA

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ OPREMLJENOST

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ CENA IZPISA

✓    Cena naprave, enostavnost rabe, solidna hitrost.

✗    Cena izpisa.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji