Objavljeno: 29.9.2015 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Oktober 2015 | Teme: nenehni testi

Konica Minolta Bizhub 185

Preizkušeni tiskalnik podjetja Konica Minolta, model Bizhub 185, je na prvi pogled videti kot klasični večopravilni laserski tiskalnik, ki se poleg tiskanja spozna tudi na optično branje in kopiranje. Pri bližnjem ogledu opazimo, da je nekoliko večji, kot bi pričakovali. Tiskalnik je namreč zmožen tiskati (in tudi skenirati) vse do velikosti A3. Pri tem je morda škoda, da gre za črno-beli tiskalnik, v tem formatu verjamemo, da večina uporabnikov išče barvni model. Je pa v primerjavi z drugimi laserskimi modeli, ki so zmožni tiska A3, nekoliko bolj kompaktnih mer.

Tiskalnik je sicer razmeroma skromno opremljen. Na vrhu ima majhen zaslon stanja in nekaj funkcijskih tipk, kar je vsekakor uporabno. Manjka pa omrežni vmesnik, ki je pri tiskalnikih za poslovno rabo skoraj obvezen, sploh pri nekoliko večjih napravah (tehta dobrih 23 kilogramov). Pogrešali smo tudi enoto za tisk na obe strani. Na spodnji strani je predal, v katerega lahko odložimo do 250 listov, podajalnik sprejme do 100 listov.

Hitrostni preizkus je dal nekoliko mešane rezultate. Izpis nezahtevnih dokumentov je dovolj hiter, namerili smo dobrih 18 strani na minuto, kar se sklada z nazivnim podatkom izdelovalca. Podpovprečno pa se obnese pri zahtevnejših dokumentih, denimo kakih PDFjih z več grafike. Sumimo, da je za to kriva nizka količina pomnilnika, saj je opremljen z le 32 MB. Na prvo stran smo čakali dovolj kratkih 9 sekund, pri izpisu A3 pa je ta čas še za okoli pet sekund daljši. Optično branje je tako po hitrosti kot po kakovosti povprečno.

Največji adut tiskalnika je vsekakor cena, ki dokaj odtehta naštete slabosti. 300 evrov, koliko velja pri nas, je za lasersko napravo, sposobno tiska A3, res dobra cena (je pa res, da so napravo predstavili že pred nekaj leti). Zelo nizka je tudi cena izpisa: črno-bela stran velikosti A4 velja le 0,6 centa. To je pri dražjih poslovnih laserskih modelih sicer normalno, pri večopravilnih napravah, sploh v takem cenovnem razredu, pa gre za ta hip najcenejši izpis med napravami v naših tabelah.  

Konica Minolta Bizhub 185

Velikost (razred): A3 (dražji ČB).

Vmesniki: USB.     

Ločljivost: 600 × 600 pik na palec.

Navedena hitrost: 18 strani na minuto.

Tehnične lastnosti: 250 listov (predal) + podajalnik za do 100 listov, PCL6, 32 MB.

Prodaja: www.acord-92.si.

Cena ob objavi: 300 EUR.

Cena natisnjene ČB strani: 0,6 centa.

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Tiskanje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Fotokopiranje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Optično branje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ CENA IZPISA

✓    Cena naprave, cena izpisa, izpis na A3.

✗    Ni omrežnega vmesnika, ni enote za tisk na obe strani.

3684501

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji