Teme - poslovanje

 • IBM ima več zaposlenih v Indiji kot v ZDA

  Eno izmed največjih ameriških računalniških podjetji ima v Indiji že 130.000 zaposlenih.

  Objavljeno: 2.10.2017 10:00več
 • Proizvajalec grafičnih čipov prodan

  Britansko podjetje Imagination je do nedavnega skrbelo za razvoj grafičnih čipov za Applove mobilne naprave. Pred kratkim smo pisali o tem, da so jabolčniki sklenili preiti na lastne grafične čipe. Podjetju Imagine je v trenutku padla vrednost, saj je bil Apple njihova največja in najpomembnejša stranka. Sedaj je pa večinski delež podjetja kupilo investicijsko podjetje Canyon Bridge, pretežno z denarjem, zbranim na kitajskem. Pri tem bodo odšteli 550 milijonov funtov (dobrih 600 milijonov evrov).

  Objavljeno: 25.9.2017 10:00več
 • Oracle odpušča

  Pri Oraclu naj bi v zadnjih dneh odpustili nekaj tisoč zaposlenih – uradno tega sicer še niso komentirali, a so se (sedaj že bivši) zaposleni oglasili preko različnih družabnih omrežji. Večina odpuščenih naj bi delalo na operacijskem sistemu Solaris, nekateri pa tudi v drugih oddelkih, denimo oddelku za procesorjih SPARC in v oddelku za magnetne trakove.

  Objavljeno: 4.9.2017 15:00več
 • Tesla kljub podvojenim prihodkom še vedno z izgubo

  Tesla je za zadnje tri mesece prijavila prihodke v višini 2,8 milijard dolarjev, to je 1,3 milijarde več kot v enakem obdobju lani.

  Objavljeno: 3.8.2017 13:00več
 • Štiri od petih podjetij ne uspe izkoristiti investicij v oblak

  Storitve v oblaku postajajo vse večji dejavnik v informacijski strategiji in uporabi v domala vseh gospodarskih panogah in državah, toda vprašanje je, koliko uspejo podjetja te storitve tudi izkoristit. Raziskava družbe Fugue prikazuje nekoliko presenetljivo sliko današnjega stanja, kjer je kar 80 podjetij priznalo, da za zdaj še ne vidijo otipljivih prednosti od doslej opravljenih investicij v oblak. Kar 96% vprašanih meni, da bi oblačne storitve in z njimi povezane zadeve potrebovale spremembe in izboljšave.

  Objavljeno: 16.7.2017 01:00več
 • Pipistrel razvija Uberjev leteči taksi

  Na srečanju Uber Elevate Summit v Dallasu so pri največjem taksistu na svetu napovedali širitev na nebo. Med podjetji, ki razvijajo Uberjev leteči taksi je tudi slovenski Pipistrel.

  Objavljeno: 27.4.2017 12:00več
 • 500.000 evrov investicije za Mediately

  Mediately, slovenski ponudnik medicinskih informacij na mobilnikih, je zbral pol milijona evrov financiranja. Z investicijo bo podjetje, ki je v zadnjem letu močno okrepilo ekipo, podprlo načrte za širitev na nove trge.

  Objavljeno: 24.3.2017 13:00več
 • Fitbit kupuje Pebble

  Največji proizvajalec pametnih nosljivih naprav na svetu Fitbit po poročanju spletnega časnika The Information kupuje pionirja pametnih ur, podjetje Pebble. Čeprav je cena za prevzem v tem trenutku še skrivnost, gre po prvih informacijah za od 34 do 40 milijonov ameriških dolarjev vreden posel. Nekdanji fenomen spletnega inkubatorja Kickstarter se je očitno prodal zelo poceni, saj je v preteklosti prejemal precej višje ponudbe. Leta 2015 ga je urar Citizen želel za reci piši 750 milijonov USD, med številnimi podjetji, ki so se jim cedile sline po urah z zaslonom iz elektronskega papirja, pa je bil tudi Intel. Podjetje Pebble je s prodajo žal čakalo predolgo, zaradi zadnjih neuspehov mu je cena strmoglavila. Priljubljenih ur bržkone kmalu ne bo več na trgu, saj je Fitbit podjetje kupil zaradi znanja in razvitega operacijskega sistema, ne zaradi izdelkov.

  Objavljeno: 1.12.2016 09:00več
 • Težave angleškega razvijalca procesorjev

  Angleško podjetje Imagination Technologies, znano po razvoju procesorjev in druge elektronike, je objavilo 63 milijonov funtov izgub v zadnjem letu. Podjetje je sicer najbolj znano po razvoju grafičnih procesorjev PowerVR, te uporablja Apple v svojih napravah iPhone in iPad. Apple si lasti tudi delež v podjetju, a nimajo interesa, da bi ga enostavno prevzeli. V zadnjih mesecih so že odpustili 350 zaposlenih (od skupno 1.700), iščejo pa kupce za nekatere podružnice, denimo Pure Technologies, ki se ukvarja s tehnologijo digitalnega radia.  

  Objavljeno: 5.7.2016 15:00več
 • Western Digital uradno lastnik SanDiska

  Največji proizvajalec diskov na svetu je postal še večji. Pri Western Digitalu so potrdili, da so odstranjene vse ovire za prevzem podjetja SanDisk. Podjetje, ki je najbolj poznano po USB ključkih in pomnilniških karticah, se v zadnjem času vse bolj uveljavlja kot proizvajalec diskov za prenosnike, hkrati pa je redni dobavitelj pomnilnika za Apple in Nvidio, zato ne čudi, da so pri WDju zanj plačali zajetnih 19 milijard ameriških dolarjev. SanDisk bo še naprej deloval ločeno, a pod taktirko Western Digitala. Obe podjetji bosta imeli sedež v Kaliforniji. Prevzem bo uradno končan v četrtek, 12. maja.

  Objavljeno: 11.5.2016 01:00več