Teme - poslovanje

 • Prehod na storitve v oblaku se nadaljuje

  Družba IDG je nedavno opravila raziskavo o načrtih za uporabo storitev v oblaku med 551 največjimi podjetji v ZDA in zahodni Evropi. Raziskava potrjuje, kar že dlje časa ugotavljamo tudi drugod – podjetja čedalje bolj posegajo po storitvah v oblaku, prehajanje na oblačne storitve pa bo v prihodnje še hitrejše.

  Objavljeno: 15.6.2020 06:00več
 • Proračuni za IT se bodo letos skrčili, a za vogalom je nova rast

  Glede na to, da je epidemija prizadela domala vsa podjetja na planetu, je pričakovano in povsem razumljivo, da sledijo varčevalni ukrepi, ki se bodo močno občutili tudi v proračunih za informacijsko tehnologijo, čeprav se podjetja povsod trudijo, da bi prav na tem področju delala najmanj napak, saj IT rabijo za vnovični vzpon.

  Objavljeno: 17.5.2020 06:00več
 • Kljub pandemiji sektor IKT ohranja službe

  Pandemija koronavirusa je močno prizadela celotno svetovno gospodarstvo. Čeprav prave razsežnosti krize šele spoznavamo, zelo verjetno se bo to dodobra pokazalo šele čez čas, v javnost prihajajo prve podrobnejše analize, ki prikazujejo kako močno je bila ali še bo prizadeta posamezna gospodarska panoga. Sektor IKT seveda na posledice koronavirusa ni imun, vendar jo bo kot kaže odnesel z manj izgubami delovnih mest, kot drugod.

  Objavljeno: 14.5.2020 06:00več
 • Tajvan povečal proizvodnjo vezji in računalnikov

  Koronavirus je marsikje po svetu ustavil ali močno omejil proizvodnjo, v računalniški industriji se poznajo predvsem omejitve na kitajskem, del tega pa bo očitno nadoknadil Tajvan.

  Objavljeno: 24.4.2020 11:58več
 • Koronavirus znižal število milijarderjev – Bezos ponovno na prvem mestu

  Ustanovitelj Amazona, Jeff Bezos, je kljub dragi ločitvi in globalni ekonomij, pretreseni od koronavirusa, ponovno najbogatejši zemljan.

  Objavljeno: 10.4.2020 10:24več
 • Huawei z Mate Xs pridelal 70 milijonov dolarjev izgube

  Direktor podjetja Huawei, Richard Yu, je v spletnem intervjuju izjavil, da podjetje komaj kaj zasluži z modeli višjega cenovnega razreda, s preklopnim modelom Mate Xs pa naj bi celo delali izgubo.

  Objavljeno: 10.4.2020 09:41več
 • HTC kljub koroni rahlo navzgor

  HTC je v zadnjih letih finančno v zelo slabem položaju, pred kratkim pa so za februar objavili kar 30% padec prihodkov v primerjavi z istim obdobjem lani – a vse kaže, da so se prihodki sedaj vsaj malo ustalili.

  Objavljeno: 9.4.2020 12:23več
 • Pandemija bo zelo prizadela tudi računalniško industrijo

  Pandemija bolezni COVID-19 dobiva vsak dan nove razsežnosti tudi v računalniški industriji. Strokovnjaki z zaskrbljenostjo spremljajo, ali bodo spletne storitve, denimo orodja za delo na daljavo, vzdržale pritisk nenadnega skokovite rasti uporabe. Podjetja se v številnih primerih pravzaprav učijo, kako učinkovito od doma upravljati svoje lastne sisteme. Hkrati pa od računalniških proizvajalcev prihajajo skrb vzbujajoče napovedi o znatnih zamudah pri proizvodnji in dobavi opreme.

  Objavljeno: 18.3.2020 10:00več
 • Službe na področju IT se bodo spreminjale še hitreje kot doslej

  Strokovnjaki opozarjajo, da čedalje hitrejši razvoj novih tehnologij s sabo prinaša tudi vse hitrejše spremembe potrebnih v kompetencah in delovnih mestih, ki so povezana z informacijsko tehnologijo. V zadnjem desetletju smo tako bili priča nastanku povsem novih delovnih mest, ki pred tem niso obstajala.

  Objavljeno: 11.2.2020 07:00več
 • Zamenjava v vrhu družbe IBM

  Ginni Rometty, dosedanja predsednica in glavna direktorica družbe IBM se bo po 40 letih zvestobe upokojila. Vodstvo računalniškega velikana je prevzela leta 2012, v zelo težavnih časih za družbo. Pod njeno taktirko se je podjetje dokaj uspešno transformiralo v ponudnika storitev v oblaku, pa tudi eno od vodilnih podjetij na področju umetne inteligence. Do konca letošnjega leta bo še ohranila mesto predsednice upravnega odbora, potem pa se bo povsem umaknila iz družbe IBM.

  Objavljeno: 10.2.2020 07:00več