Teme - poslovanje

 • Huawei z Mate Xs pridelal 70 milijonov dolarjev izgube

  Direktor podjetja Huawei, Richard Yu, je v spletnem intervjuju izjavil, da podjetje komaj kaj zasluži z modeli višjega cenovnega razreda, s preklopnim modelom Mate Xs pa naj bi celo delali izgubo.

  Objavljeno: 10.4.2020 09:41več
 • HTC kljub koroni rahlo navzgor

  HTC je v zadnjih letih finančno v zelo slabem položaju, pred kratkim pa so za februar objavili kar 30% padec prihodkov v primerjavi z istim obdobjem lani – a vse kaže, da so se prihodki sedaj vsaj malo ustalili.

  Objavljeno: 9.4.2020 12:23več
 • Pandemija bo zelo prizadela tudi računalniško industrijo

  Pandemija bolezni COVID-19 dobiva vsak dan nove razsežnosti tudi v računalniški industriji. Strokovnjaki z zaskrbljenostjo spremljajo, ali bodo spletne storitve, denimo orodja za delo na daljavo, vzdržale pritisk nenadnega skokovite rasti uporabe. Podjetja se v številnih primerih pravzaprav učijo, kako učinkovito od doma upravljati svoje lastne sisteme. Hkrati pa od računalniških proizvajalcev prihajajo skrb vzbujajoče napovedi o znatnih zamudah pri proizvodnji in dobavi opreme.

  Objavljeno: 18.3.2020 10:00več
 • Službe na področju IT se bodo spreminjale še hitreje kot doslej

  Strokovnjaki opozarjajo, da čedalje hitrejši razvoj novih tehnologij s sabo prinaša tudi vse hitrejše spremembe potrebnih v kompetencah in delovnih mestih, ki so povezana z informacijsko tehnologijo. V zadnjem desetletju smo tako bili priča nastanku povsem novih delovnih mest, ki pred tem niso obstajala.

  Objavljeno: 11.2.2020 07:00več
 • Zamenjava v vrhu družbe IBM

  Ginni Rometty, dosedanja predsednica in glavna direktorica družbe IBM se bo po 40 letih zvestobe upokojila. Vodstvo računalniškega velikana je prevzela leta 2012, v zelo težavnih časih za družbo. Pod njeno taktirko se je podjetje dokaj uspešno transformiralo v ponudnika storitev v oblaku, pa tudi eno od vodilnih podjetij na področju umetne inteligence. Do konca letošnjega leta bo še ohranila mesto predsednice upravnega odbora, potem pa se bo povsem umaknila iz družbe IBM.

  Objavljeno: 10.2.2020 07:00več
 • Samsung lani prodal čez 400.000 preklopnih telefonov

  Samsung je lani jeseni predstavil pregibni pametni telefon, imenovan Galaxy Fold, ta pa je našel kar veliko kupcev.

  Objavljeno: 5.2.2020 11:00več
 • Amazon vreden bilijon dolarjev

  Amazon je objavil poslovne rezultate za zadnje četrtletje, na podlagi katerih je narastla vrednost delnic in potisnila skupno vrednost podjetja čez mejo bilijona dolarjev.

  Objavljeno: 31.1.2020 13:00več
 • Tesla prvič z dobičkom

  Tesla je objavila poslovne rezultate za zadnje četrtletje, prvič pa so dosegli dobiček na letnem nivoju.

  Objavljeno: 31.1.2020 11:31več
 • Osebni računalniki po dolgih letih z rastjo

  Po podatkih analitskih hiš Gartner in IDC je trg osebnih računalnikov v letu 2019 zrasel za nekaj odstotkov – prvič od leta 2011.

  Objavljeno: 14.1.2020 13:40več
 • Google ne bo več uporabljal davčne oaze

  Podjetje Google bo kot kaže prva izmed velikih korporacij, ki ne bo več izkoriščala davčnih pomanjkljivosti v zakonodajah posameznih držav, da bi prihranili pri plačilu davkov. Z novim letom naj bi lastništvo intelektualnih pravic zopet preselili na matično podjetje v ZDA, medtem ko je to bilo doslej »parkirano« v podružnici na Bermudih, kjer pa ne obstaja davek na prihodek podjetij.

  Objavljeno: 4.1.2020 10:00več