Teme - poslovanje

 • Evropa stavi na finančni sektor, zdravstvo in transport

  Fenomen tehnoloških statupov je v zadnjih letih močno zaznamoval novo zaupanje v gospodarsko rast in ekonomsko stabilnost. Evropska unija si močno prizadeva, da bi razvoj startupov podprla in pospešila in s tem rešila več problemov hkrati: doseganje višje konkurenčnosti, zaposlovanje, zlasti mladih, ter zadrževanje talentov znotraj meja EU.

  Objavljeno: 14.7.2018 06:00več
 • Ameriški senat zavrnil Trumpovo pobudo za pomoč podjetju ZTE

  Ameriško ministrstvo za trgovino (Department of Commerce) je ameriškim podjetjem aprila prepovedalo prodajo programske in strojne opreme kitajskemu podjetju ZTE za sedem let.

  Objavljeno: 19.6.2018 09:00več
 • Xiaomi do desetih milijard USD?

  Kitajski proizvajalec elektronike se pripravlja na prvo javno ponudbo svojih delnic (IPO), s katero naj bi po napovedih zbral najmanj 10 milijard ameriških dolarjev.

  Objavljeno: 3.5.2018 11:00več
 • Adventura holding kupil Big Bang

  Iz investicijske družbe Adventura holding so v izjavi za javnost sporočili, da so preko družbe Bidigital d.o.o. postali večinski lastnik družbe Big Bang.

  Objavljeno: 17.4.2018 15:00več
 • V Južni Koreji se borijo proti prekomernemu delu

  Mestna uprava južno korejskega Seoula bo začela z novo iniciativo, po kateri bodo ob petkih ob 20:00 vse računalnike javnih uslužbencev ugasnili in jih s tem prisilili, da gredo domov.

  Objavljeno: 23.3.2018 13:00več
 • Podjetja, ki vpeljujejo IoT, vlagajo tudi v digitalne dvojčke

  Preizkušanje in vpeljava novih tehnologij v produkcijsko okolje je vselej težavna naloga, povezana z različnimi tveganji. Toda danes je mogoče izdelati digitalni model, tako imenovan digitalni dvojček (digital twin) nekega izdelka, strukture, sistema ali procesa, v katerem je nato laže simulirati vpliv nove tehnologije, kot bi to počeli v produktih ali produkciji.

  Objavljeno: 15.3.2018 17:00več
 • Donald Trump je ustavil prodajo Qualcomma

  Ameriški predsednik Donald Trump se je tokrat usmeril v napovedovani in pričakovani nakup družbe Qualcomm, enega vodilnih ponudnikov elektronskih komponent za mobilne rešitve, ki ga je načrtovalo singapursko podjetje Broadcom.

  Objavljeno: 13.3.2018 08:00več
 • Sony z novim direktorjem

  Po šestih letih se Sonyjev glavni izvršni direktor, Kazuo Hirai, poslavlja od te funkcije. Sicer ostaja v Sonyju, novi direktor pa bo dosedanji CFO (Chief Financial Officer), Kenichiro Yoshida. Sony ostaja močan na področju igralnih konzol s svojim Playstation 4, dobro jim gre tudi pri fotografiji in televizorjih, močno pa zaostajajo pri mobilnih telefonih. Pri slednjih se občasno pojavijo govorice, da naj bi Sony ta oddelek poizkusil prodati.

  Objavljeno: 4.2.2018 10:00več
 • Fujifilm bo prevzel nadzor nad Xeroxom

  Pred dnevi smo pisali o finančnih težavah podjetja Fuji Xerox, kjer naj bi v naslednjih letih odpustili 10.000 zaposlenih. Sedaj pa so pri Fujifilmu objavili prevzemno ponudbo, težko kar 6 milijard dolarjev.

  Objavljeno: 1.2.2018 11:00več
 • Odpuščanja pri Fuji-Xerox

  Fujifilm bo v naslednjih nekaj letih odpustil 10.000 zaposlenih v podružnici Fuji Xerox.

  Objavljeno: 31.1.2018 10:00več
ph