Teme - poslovanje

 • Vlaganja v podatkovne center so varne naložbe

  Kljub zdravstveni in naraščajoči gospodarski krizi eden izmed sektorjev računalništva beleži rekordno rast povpraševanja. To je segment podatkovnih centrov, kjer se je v letošnjem letu zgodilo več nakupov in prodaj kot v enakih obdobjih v preteklih letih. Letos jih je bilo do konca septembra že 123, v skupni vrednosti čez 10 milijard dolarjev, lani v enakem obdobju pa 108.

  Objavljeno: 18.10.2020 08:00več
 • Roboti za pomoč na poljih in nasadih

  Družba Alphabet, ki ima v lasti tudi družbo Google, je razkrila nov projekt specializiranih robotov, ki bodo v prihodnosti lahko pomagali pri poljedelstvu in sadjarstvu. V okviru Projekta Mineral nastajajo samohodni roboti, ki lahko na poljih s posevki pregledajo vsako rastlino posebej, liste in plodove, ter pripomorejo k doseganju boljših izkoristkov poljedelskih površin.

  Objavljeno: 17.10.2020 20:00več
 • Spletna analitika dela koraka naprej, a marketing ji ne sledi

  V časih, ko spletna prodaja in vse ostale spletne aktivnosti strmo rastejo, je najbrž povsem pričakovano, da orodja za spletno analitiko lahko nudijo dragocen pripomoček vsem tistim, ki se morajo odločiti kako tržiti in pospešiti prodajo izdelkov in storitev.

  Objavljeno: 16.10.2020 16:00več
 • AMD naj bi kupil podjetje Xilinx

  AMD naj bi bil v zadnjih stadijih pogovorov za nakup ameriškega razvijalca procesorjev Xilinx.

  Objavljeno: 9.10.2020 12:13več
 • IBM se bo razdelil v dve podjetji

  Družba IBM je najavila veliko spremembo, saj se bo v letu 2021 razdelila v dve samostojni družbi. Odločitev so sprejeli, ker se želijo v okviru sedanje družbe IBM osredotočiti na poslovne priložnosti z višjo dobičkonosnostjo, kamor sodijo oblačne storitve in področje umetne inteligence. Obenem pa verjamejo, da lahko vse ostale storitve, ki bodo združene v novo družbo brez dokončnega imena (začasno jo kličejo NewCo), še naprej uspešno konkurirajo na tržiščih, kjer so prisotni.

  Objavljeno: 9.10.2020 12:00več
 • Spodnji dom ameriškega kongresa tehnološke velikane označil za monopoliste

  Po dobrem letu preiskav je delovna skupina ameriškega kongresa ("house") štiri največja tehnološka podjetja obtožila izkoriščanja monopolnega položaja. Ključno je omeniti, da imajo v tem domu kongresa večino demokrati, zato ne gre za usklajeno dvostrankarsko ugotovitev.

  Objavljeno: 7.10.2020 10:26več
 • Kickstarter na voljo tudi slovenskim ustvarjalcem

  Spletišče za množično financiranje je po enajstih letih na voljo tudi slovenskim ustvarjalcem.

  Objavljeno: 6.10.2020 10:14več
 • Microsoft kupil založnika iger Bethesda

  Microsoft je kupil podjetje ZeniMax Media, lastnika izredno popularnega založnika Bethesda Softworks.

  Objavljeno: 23.9.2020 10:14več
 • Nvidia za 40 milijard dolarjev prevzema družbo ARM

  Namigi iz finančnih krogov so se izkazali za resnične – podjetje Nvidia je objavilo novico, da kupuje družbo ARM. Angleška družba je znana kot vodilni ponudnik tehnologije za mobilne naprave, vključno s praktično vsemi pametnimi telefoni, svojo arhitekturo pa licencira družbam, kot so Qualcomm, Apple, AMD in tudi družbi Intel.

  Objavljeno: 14.9.2020 09:00več
 • Oglasno sporočilo

  Veracomp v roke Exclusive Networks

  Skupina Veracomp je podpisala dogovor o prodaji celotne distribucijske verige podjetij z dodano vrednostjo družbi Exclusive Networks. Posel še čaka na ustrezne odobritve regulatornih organov posameznih držav, predvidoma pa bo zaključen do konca leta.

  Objavljeno: 7.9.2020 10:00več