Teme - poslovanje

 • Apple naj zaradi uvoznih tarif ne bi dvigoval cen

  Pred dnevi je administracija predsednika Trumpa objavila nove uvozne tarife na izdelke, uvožene iz Kitajske in - vrednost Applovih delnic je takoj padla za dva odstotka. Po besedah analitika Ming-Chi Kuo iz podjetja KGI Securities naj bi bila Applova logistika dovolj močna, da bi morale cene vsaj najpomembnejših izdelkov ostati nespremenjene.

  Objavljeno: 5.8.2019 11:20več
 • Cloudflare prekinja pogodbo s spletno stranjo 8Chan

  Ta konec tedna sta se v ZDA zgodila dva strelska napada, v obeh skupaj je življenje izgubilo 29 ljudi. Pri prvem, večjem napadu, kjer je napadalec ubil 20 in ranil 26 ljudi, so že znane nekatere podrobnosti - napadalec je dvajset minut pred pričetkom "pohoda" na spletni strani 8Chan objavil rasistični manifest zoper »priseljensko invazijo zvezne države Texas«. Zato so pri podjetju Cloudflare že napovedali prekinitev pogodbe z omenjeno spletno stranjo.

  Objavljeno: 5.8.2019 10:00več
 • Samsung z novimi prijemi proti nižanju prihodkov

  Drastičen padec prihodkov je Samsung prisilil v sveže prijeme, med katerimi najbolj obetata zmogljiv srednji razred pametnih telefonov in prodor televizije 8K.

  Objavljeno: 31.7.2019 10:00več
 • Amazon, infrastrukturni velikan

  Analitsko podjetje Gartner je objavilo stanje trga infrastrukturnih storitev IaaS, ki mu vlada ameriški Amazon.

  Objavljeno: 30.7.2019 10:00več
 • Broadcom opozarja na padec v prodaji

  Ameriški proizvajalec polprevodniških elementov Broadcom opozarja, da lahko trgovski spor med ZDA in Kitajsko, skupaj s prepovedjo prodaje Huaweiju, oklesti prihodke za dve milijardi dolarjev.

  Objavljeno: 17.6.2019 09:00več
 • Lenovo z odličnimi poslovnimi rezultati

  Podjetje Lenovo je objavilo poslovne rezultate za zadnje četrtletje - oddelek za osebne računalnike in pametne naprave je zabeležil zelo dobre prihodke.

  Objavljeno: 23.5.2019 10:30več
 • HP za več kot milijardo evrov kupil Cray, proizvajalca superračunalnikov

  Poslovni del podjetja Hewlett Packard (HPE) je prevzel ameriškega proizvajalca superračunalnikov Cray.

  Objavljeno: 19.5.2019 11:00več
 • Švica razmišlja o uzakonjenju veriženja blokov

  Švicarska vlada je odprla razpravo o predlogu spremembe zakonodaje, po katerem bi postavili zakonske temelje za uporabo tehnologije veriženja blokov (blockchain) in porazdeljenih knjig (DLT, distributed ledger technology) v švicarskem svetovno priznanem finančnem sektorju.

  Objavljeno: 12.4.2019 14:00več
 • Izšel je ITIL 4

  Po skoraj osmih letih je priznana knjižnica priporočil za upravljanje življenjskega cikla IT storitev ITIL (Information Technology Infrastructure Library) prišla do četrte generacije najboljših praks, ki zdaj vključujejo moderne pristope in oblike izvajanja storitev, kot so DevOps, oblak, in storitve povezane z umetno inteligenco.

  Objavljeno: 10.3.2019 08:00več
 • Google plača več kazni kot davkov

  Googlovo matično podjetje Alphabet je pred kratkim objavilo poslovne rezultate, pri tem pa je žalostno, kako malo denarja plačajo v obliki davkov.

  Objavljeno: 26.2.2019 12:00več
ph