Teme - poslovanje

 • Oglasno sporočilo

  Veracomp v roke Exclusive Networks

  Skupina Veracomp je podpisala dogovor o prodaji celotne distribucijske verige podjetij z dodano vrednostjo družbi Exclusive Networks. Posel še čaka na ustrezne odobritve regulatornih organov posameznih držav, predvidoma pa bo zaključen do konca leta.

  Objavljeno: 7.9.2020 10:00več
 • Apple v dveh letih podvojil vrednost

  Apple je postal prvo ameriško podjetje, vredno dva bilijona (dva tisoč milijard) dolarjev, to je dvakrat toliko kot leta 2018.

  Objavljeno: 20.8.2020več
 • Microsoft s solidnimi poslovnimi rezultati

  Microsoft je objavil poslovne rezultate za preteklo četrtletje, kljub dogajanju okoli koronavirusa so zabeležili solidno rast prihodkov in zaslužka.

  Objavljeno: 25.7.2020 10:12več
 • Prehod na storitve v oblaku se nadaljuje

  Družba IDG je nedavno opravila raziskavo o načrtih za uporabo storitev v oblaku med 551 največjimi podjetji v ZDA in zahodni Evropi. Raziskava potrjuje, kar že dlje časa ugotavljamo tudi drugod – podjetja čedalje bolj posegajo po storitvah v oblaku, prehajanje na oblačne storitve pa bo v prihodnje še hitrejše.

  Objavljeno: 15.6.2020 06:00več
 • Proračuni za IT se bodo letos skrčili, a za vogalom je nova rast

  Glede na to, da je epidemija prizadela domala vsa podjetja na planetu, je pričakovano in povsem razumljivo, da sledijo varčevalni ukrepi, ki se bodo močno občutili tudi v proračunih za informacijsko tehnologijo, čeprav se podjetja povsod trudijo, da bi prav na tem področju delala najmanj napak, saj IT rabijo za vnovični vzpon.

  Objavljeno: 17.5.2020 06:00več
 • Kljub pandemiji sektor IKT ohranja službe

  Pandemija koronavirusa je močno prizadela celotno svetovno gospodarstvo. Čeprav prave razsežnosti krize šele spoznavamo, zelo verjetno se bo to dodobra pokazalo šele čez čas, v javnost prihajajo prve podrobnejše analize, ki prikazujejo kako močno je bila ali še bo prizadeta posamezna gospodarska panoga. Sektor IKT seveda na posledice koronavirusa ni imun, vendar jo bo kot kaže odnesel z manj izgubami delovnih mest, kot drugod.

  Objavljeno: 14.5.2020 06:00več
 • Tajvan povečal proizvodnjo vezji in računalnikov

  Koronavirus je marsikje po svetu ustavil ali močno omejil proizvodnjo, v računalniški industriji se poznajo predvsem omejitve na kitajskem, del tega pa bo očitno nadoknadil Tajvan.

  Objavljeno: 24.4.2020 11:58več
 • Koronavirus znižal število milijarderjev – Bezos ponovno na prvem mestu

  Ustanovitelj Amazona, Jeff Bezos, je kljub dragi ločitvi in globalni ekonomij, pretreseni od koronavirusa, ponovno najbogatejši zemljan.

  Objavljeno: 10.4.2020 10:24več
 • Huawei z Mate Xs pridelal 70 milijonov dolarjev izgube

  Direktor podjetja Huawei, Richard Yu, je v spletnem intervjuju izjavil, da podjetje komaj kaj zasluži z modeli višjega cenovnega razreda, s preklopnim modelom Mate Xs pa naj bi celo delali izgubo.

  Objavljeno: 10.4.2020 09:41več
 • HTC kljub koroni rahlo navzgor

  HTC je v zadnjih letih finančno v zelo slabem položaju, pred kratkim pa so za februar objavili kar 30% padec prihodkov v primerjavi z istim obdobjem lani – a vse kaže, da so se prihodki sedaj vsaj malo ustalili.

  Objavljeno: 9.4.2020 12:23več