Teme - poslovanje

 • IBM pod pričakovanji, kljub nakupu Red Hata

  IBM je objavil poslovne podatke za tretje četrtletje, ki so slabši od lanskoletnih rezultatov, predvsem pa od pričakovanj vlagateljev. Analitiki so napovedovali prihodke v višini 18,2 milijard dolarjev, IBM pa je uradno potrdil rahlo manj, 18 milijard dolarjev, kar je obenem 3,9% manj kot v enakem obdobju lani.

  Objavljeno: 17.10.2019 10:00več
 • Podjetja bodo v letu 2020 povečala sredstva za IT

  Bliža se tisti čas v letu, ko podjetja sestavljajo in potrjujejo proračune za naslednje leto. Sodeč po najnovejši raziskavi družbe Spiceworks, ki je zajela čez 1.000 podjetij v ZDA in Evropi, bodo podjetja v naslednjem letu v povprečju povečala proračune za kar 18%.

  Objavljeno: 15.10.2019 07:00več
 • Unistar LC po novem del skupine Actual, v lasti italijanskega lastnika

  Italijanska informacijsko tehnološka in inženirska skupina DBA Group je zaključila nakup 100-odstotnega deleža ljubljanskega podjetja Unistar LC (Unistar Pro). Prevzem so izvedli preko družbe Actual IT, ki je prav tako v njihovi lasti.

  Objavljeno: 7.10.2019 11:15več
 • Pripravite se na umetno inteligenco na delovnem mestu

  Raziskovalna družba Gartner je v okviru konference Digital Workplace Summit v Londonu spregovorila o prihajajočemu naglemu vstopanju rešitev na temelju umetne inteligence v poslovno okolje, še posebej na delovna mesta v pisarnah. Po ocenah, naj bi tehnologija umetne inteligence, zlasti v obliki pametnih digitalnih pomočnikov postala uveljavljen vsakdanji pripomoček že do leta 2025.

  Objavljeno: 17.9.2019 08:00več
 • Kako milenijci komunicirajo v podjetjih

  Generacija Y, torej milenijci predstavljajo danes že okoli 35% delovne sile in podjetja se bodo morala začeti prilagajati načinom komunikacije, ki je značilna zanje. Nobena novost ni, da milenijci najraje pošiljajo trenutna sporočila in sovražijo telefonske pogovore. Raziskave kažejo, da so pri pri milenijcih telefonske aplikacije šele na petem mestu po priljubljenosti, za igrami, glasbo, družabnimi omrežji in brskanjem po internetu. V poslovnem mestu uporabljajo trenutno sporočanje tako za komunikacijo s sodelavci, kot tudi strankami. Trenutno sporočanje pred ostalimi oblikami komunikacij ima najraje kar 68% pripadnikov generacije Y.

  Objavljeno: 21.8.2019 07:00več
 • Digitalni razkorak držav srednje in centralne Evrope se povečuje

  Družba PricewaterhouseCoopers (PwC), ena od največjih revizijskih in svetovalnih hiš na svetu, je nedavno objavila zanimivo poročilo stopnji zrelosti digitalnega poslovanja in izzivih zasebnih podjetij v srednji in vzhodni Evropi (CEE). Raziskava, ki je vključila čez 600 podjetij iz 15 držav, je žal pokazala, da se digitalni razkorak držav CEE, kamor sodi tudi Slovenija, v primerjavi z razvitejšimi veča, podjetja pa zaradi tega ne morejo izkoristiti vseh svojih potencialov.

  Objavljeno: 19.8.2019 14:00več
 • Uber objavil največjo izgubo doslej

  Uber je objavil poslovno poročilo za preteklo četrtletje, v njem so zabeležili 5,2 milijard dolarjev izgub.

  Objavljeno: 9.8.2019 09:00več
 • Alphabet z večjo zalogo denarja kot Apple

  Že nekaj let je Apple najbogatejše podjetje na svetu – vsaj po zalogi denarja, ki ga imajo vseh svojih bančnih računih. A sodeč poročilu časnika Financial Times jih naj bi z izredno uspešnim drugim četrtletjem prehitelo Googlovo matično podjetje Alphabet.

  Objavljeno: 6.8.2019 11:00več
 • Apple naj zaradi uvoznih tarif ne bi dvigoval cen

  Pred dnevi je administracija predsednika Trumpa objavila nove uvozne tarife na izdelke, uvožene iz Kitajske in - vrednost Applovih delnic je takoj padla za dva odstotka. Po besedah analitika Ming-Chi Kuo iz podjetja KGI Securities naj bi bila Applova logistika dovolj močna, da bi morale cene vsaj najpomembnejših izdelkov ostati nespremenjene.

  Objavljeno: 5.8.2019 11:20več
 • Cloudflare prekinja pogodbo s spletno stranjo 8Chan

  Ta konec tedna sta se v ZDA zgodila dva strelska napada, v obeh skupaj je življenje izgubilo 29 ljudi. Pri prvem, večjem napadu, kjer je napadalec ubil 20 in ranil 26 ljudi, so že znane nekatere podrobnosti - napadalec je dvajset minut pred pričetkom "pohoda" na spletni strani 8Chan objavil rasistični manifest zoper »priseljensko invazijo zvezne države Texas«. Zato so pri podjetju Cloudflare že napovedali prekinitev pogodbe z omenjeno spletno stranjo.

  Objavljeno: 5.8.2019 10:00več