Teme - poslovanje

 • Apple prvo podjetje, ki je vredno bilijon dolarjev

  Včeraj so Applove delnice na borzi dosegle novo rekordno vrednost 207,39 dolarja, s čimer je podjetje po vrednosti prvič preseglo bilijon dolarjev. Da, tisoč milijard.

  Objavljeno: 3.8.2018 09:00več
 • Apple uspešen z dražjimi telefoni

  Pri Applu so objavili poslovne rezultate za drugo četrtletje - število prodanih telefonov pod pričakovanji, a so ti v povprečju dražji.

  Objavljeno: 1.8.2018 09:00več
 • Broadcom kupuje CA Technologies

  Podjetje Broadcom, znano po svojih polprevodniških izdelkih, predvsem s področja omrežnih in komunikacijskih tehnologij, je nepričakovano sklenilo dogovor za nakup družbe CA Technologies, za katero bodo odšteli 18,9 milijard dolarjev. Z denarnimi sredstvi, ne delnicami!

  Objavljeno: 18.7.2018 08:00več
 • Umetna inteligenca bo ustvarila toliko delovnih mest, kot jih bo zaprla

  Revizijska hiša PricewaterhouseCoopers (PwC) je nedavno objavila zanimivo poročilo, po katerem naj bi umetna inteligenca v naslednjih 20 letih ustvarila vsaj toliko delovnih mest, kot jih bo zaprla zaradi avtomatizacije procesov. Seveda pa bodo znotraj gospodarstva branže, ki bodo na račun tega izgubile, druge pa pridobile.

  Objavljeno: 17.7.2018 10:00več
 • Evropa stavi na finančni sektor, zdravstvo in transport

  Fenomen tehnoloških statupov je v zadnjih letih močno zaznamoval novo zaupanje v gospodarsko rast in ekonomsko stabilnost. Evropska unija si močno prizadeva, da bi razvoj startupov podprla in pospešila in s tem rešila več problemov hkrati: doseganje višje konkurenčnosti, zaposlovanje, zlasti mladih, ter zadrževanje talentov znotraj meja EU.

  Objavljeno: 14.7.2018 06:00več
 • Ameriški senat zavrnil Trumpovo pobudo za pomoč podjetju ZTE

  Ameriško ministrstvo za trgovino (Department of Commerce) je ameriškim podjetjem aprila prepovedalo prodajo programske in strojne opreme kitajskemu podjetju ZTE za sedem let.

  Objavljeno: 19.6.2018 09:00več
 • Xiaomi do desetih milijard USD?

  Kitajski proizvajalec elektronike se pripravlja na prvo javno ponudbo svojih delnic (IPO), s katero naj bi po napovedih zbral najmanj 10 milijard ameriških dolarjev.

  Objavljeno: 3.5.2018 11:00več
 • Adventura holding kupil Big Bang

  Iz investicijske družbe Adventura holding so v izjavi za javnost sporočili, da so preko družbe Bidigital d.o.o. postali večinski lastnik družbe Big Bang.

  Objavljeno: 17.4.2018 15:00več
 • V Južni Koreji se borijo proti prekomernemu delu

  Mestna uprava južno korejskega Seoula bo začela z novo iniciativo, po kateri bodo ob petkih ob 20:00 vse računalnike javnih uslužbencev ugasnili in jih s tem prisilili, da gredo domov.

  Objavljeno: 23.3.2018 13:00več
 • Podjetja, ki vpeljujejo IoT, vlagajo tudi v digitalne dvojčke

  Preizkušanje in vpeljava novih tehnologij v produkcijsko okolje je vselej težavna naloga, povezana z različnimi tveganji. Toda danes je mogoče izdelati digitalni model, tako imenovan digitalni dvojček (digital twin) nekega izdelka, strukture, sistema ali procesa, v katerem je nato laže simulirati vpliv nove tehnologije, kot bi to počeli v produktih ali produkciji.

  Objavljeno: 15.3.2018 17:00več