Teme - poslovanje

 • Slack se pripravlja na javno ponudbo delnic

  Sodeč po pisanju časnika Wall Street Journal se naj bi podjetje Slack pripravljalo na javno ponudbo delnic IPO (initial public offering).

  Objavljeno: 29.9.2018 10:00več
 • Vsi se gremo veriženje blokov, ali pač?

  Če gre verjeti najnovejšim raziskavam uglednih svetovnih svetovalnih družb, kot sta PwC in Deloitte, velika večina podjetij po celem svetu intenzivno preučuje ali pa celo že uvaja rešitve, ki uporabljajo tehnologijo veriženja blokov.

  Objavljeno: 3.9.2018 13:00več
 • ZTE spet s profitom

  Pri kitajskem ZTEju pričakujejo pozitivno poslovanje v tretjem četrtletju, po poslovno katastrofalni prvi polovici leta.

  Objavljeno: 31.8.2018 14:00več
 • Umetna inteligenca za boljše ceste

  Raziskovalci kanadske univerze Waterloo so prišli do zanimive zamisli, kako olajšati, pohitriti in poceniti vzdrževanje cestne infrastrukture. Danes luknje in druge poškodbe cestišča beležijo in ocenjujejo cestni delavci »ročno«, kar je počasno in drago. Raziskovalci namesto tega predlagajo uporabo računalniškega vida in umetne inteligence, ki lahko iz posnetkov cestišča samodejno razbere, kje je potrebno opraviti popravilo.

  Objavljeno: 6.8.2018 13:00več
 • Apple prvo podjetje, ki je vredno bilijon dolarjev

  Včeraj so Applove delnice na borzi dosegle novo rekordno vrednost 207,39 dolarja, s čimer je podjetje po vrednosti prvič preseglo bilijon dolarjev. Da, tisoč milijard.

  Objavljeno: 3.8.2018 09:00več
 • Apple uspešen z dražjimi telefoni

  Pri Applu so objavili poslovne rezultate za drugo četrtletje - število prodanih telefonov pod pričakovanji, a so ti v povprečju dražji.

  Objavljeno: 1.8.2018 09:00več
 • Broadcom kupuje CA Technologies

  Podjetje Broadcom, znano po svojih polprevodniških izdelkih, predvsem s področja omrežnih in komunikacijskih tehnologij, je nepričakovano sklenilo dogovor za nakup družbe CA Technologies, za katero bodo odšteli 18,9 milijard dolarjev. Z denarnimi sredstvi, ne delnicami!

  Objavljeno: 18.7.2018 08:00več
 • Umetna inteligenca bo ustvarila toliko delovnih mest, kot jih bo zaprla

  Revizijska hiša PricewaterhouseCoopers (PwC) je nedavno objavila zanimivo poročilo, po katerem naj bi umetna inteligenca v naslednjih 20 letih ustvarila vsaj toliko delovnih mest, kot jih bo zaprla zaradi avtomatizacije procesov. Seveda pa bodo znotraj gospodarstva branže, ki bodo na račun tega izgubile, druge pa pridobile.

  Objavljeno: 17.7.2018 10:00več
 • Evropa stavi na finančni sektor, zdravstvo in transport

  Fenomen tehnoloških statupov je v zadnjih letih močno zaznamoval novo zaupanje v gospodarsko rast in ekonomsko stabilnost. Evropska unija si močno prizadeva, da bi razvoj startupov podprla in pospešila in s tem rešila več problemov hkrati: doseganje višje konkurenčnosti, zaposlovanje, zlasti mladih, ter zadrževanje talentov znotraj meja EU.

  Objavljeno: 14.7.2018 06:00več
 • Ameriški senat zavrnil Trumpovo pobudo za pomoč podjetju ZTE

  Ameriško ministrstvo za trgovino (Department of Commerce) je ameriškim podjetjem aprila prepovedalo prodajo programske in strojne opreme kitajskemu podjetju ZTE za sedem let.

  Objavljeno: 19.6.2018 09:00več