Teme - Adobe

 • Adobe Photoshop Camera – filtri na steroidih

  Adobe, s Photoshopom nesporni vladar pri obdelavi bitnih slik, je že nekaj let prisoten tudi na pametnih telefonih. Tokrat se podaja v svet filtrov, ki jih je uporabnikom prvi priljubil Instagram. Photoshop Camera je zaenkrat na voljo preizkuševalcem (drugi pa si lahko postrežejo na APK Mirror).

  Objavljeno: 12.12.2019 09:00več
 • Googlov iskalnik bo nehal iskati po straneh Flash

  Google je v svojem blogu uradno napovedal, da bo njihov iskalnik do konca leta prenehal iskati po straneh, ki so (še vedno) napisane v Flashu. In da ne bo več indeksiral vsebine samostojnih datotek s končnico SWF.

  Objavljeno: 30.10.2019 13:00več
 • Uporabniki starejših različic aplikacij podjetja Adobe v prekršku

  Naročniki storitve Adobe Creative Cloud, ki že nekaj časa niso posodobili nameščenih aplikacij, uporabljajo nelegalne programe, pravi Adobe.

  Objavljeno: 15.5.2019 08:00več
 • Odstranjevanje motečih elementov – iz videa!

  Vsi smo že videli, kako resni filmski studii v digitalni postprodukciji odstranjujejo (ali dodajajo) moteče elemente, po novem pa je to omogočeno tudi navadnim smrtnikom – z uporabo novega Adobe After Effects.

  Objavljeno: 4.4.2019več
 • Adobe z umetno inteligenco nad lažne slike

  Podjetje, ki je ustvarilo vsemogočni program za obdelavo fotografij Photoshop, je napovedalo vojno lažnim slikam na spletu.

  Objavljeno: 25.6.2018 12:00več
 • Pomočnica za Photoshop

  Adobe je prikazal zanimiv način uporabe digitalne pomočnice, ki lahko uporabniku pomaga urejati digitalne fotografije. V prikazanem prototipu, ki uporablja pomočnico po zgledu Amazonove Alexe ali Applove Siri, lahko uporabnik s pomočjo govorjenih ukazov obrezuje in obrača fotografije, spreminja oblikovno razmerje in jih na koncu samodejno objavi v družabnih omrežjih.

  Objavljeno: 11.1.2017 01:00več
 • Photoshop za zvok

  Adobe je na razvojni konferenci MAX 2016 prikazal nekaj nadvse zanimivih programskih tehnologij, ki jih bomo najbrž srečali v naslednjih generacijah izdelkov te družbe. Občinstvo je najbolj navdušil eksperimentalni program VoCo, ki mu Adobe nekoliko šaljivo pravi kar Photoshop za zvok.

  Objavljeno: 7.11.2016 01:00več
 • Google razkril ranljivost operacijskega sistema Windows

  Strokovnjaki za varnost podjetja Google so oktobra odkrili dve večji ranljivosti operacijskega sistema Windows. Ena izmed njiju ostaja nezakrpana, kljub temu, da so najditelji takoj obvestili vpletene. Nepridipravi luknjo vsakodnevno aktivno izkoriščajo. Sporna je varnostna razpoka v tehnologiji Flash, ki so jo pri Adobe prek lastne platforme za posodobitve sicer že zakrpali, medtem ko Microsoft operacijskega sistema še ni ustrezno nadgradil. V Redmondu se branijo, da krpanje operacijskega sistema traja dlje, obenem pa niso zadovoljni z Googlovo javno grajo, ki bo izkoriščanje varnostne luknje še pospešila. Zaskrbljenim uporabnikom svetujejo ročno posodobitev Flasha.

  Objavljeno: 1.11.2016 15:00več
 • Flash najbolj priljubljena tarča napadov

  Adobeova tehnologija Flash je v zadnjih letih vse manj priljubljena, med ključnimi argumenti proti nje so tudi razmeroma pogoste varnostne luknje. Po novi analizi najbolj pogostih varnostnih ranljivostih, ki jih izkoriščajo t.i. Exploit Kiti (paketi za napade na slabo zaščitene programe), je med najpogostejšimi desetimi kar osem takih, ki ciljajo na ranljivosti v Flashu. Sledijo napadi na Microsoftov brskalnik Internet Explorer in tehnologijo Silverlight, ta ima podobne funkcionalnosti kot Flash.

  Objavljeno: 10.11.2015 09:00več
 • Amazon prepovedal Flash

  Zadnji žebelj v krsti animacij Flash so zabili pri Amazonu. Spletni trgovec je napovedal, da od prvega septembra v svoji oglaševalski mreži ne bo več dovolil uporabe animacij Flash. Razlog je v zagotavljanju boljše uporabniške izkušnje. Zaradi pomislekov glede varnosti, zanesljivosti in učinkovitosti so se Flashu v preteklosti že odrekli pri Applu in Googlu. Prvi je revolucijo spočel s splavitvijo telefonov iPhone in tablic iPad, ki Flasha niso podpirali, drugi je spletišče YouTube preoblikoval s prehodom na HTML5. Animacijam Flash se vedno bolj izogibajo tudi spletni brskalniki, Firefox jih je začasno onemogočil zaradi nezakrpane varnostne luknje, Chrome kani zaustaviti njihovo samodejno predvajanje. Flashu so nedvomno šteti dnevi.

  Objavljeno: 22.8.2015 01:00več