Teme - poslovanje

 • Western Digital uradno lastnik SanDiska

  Največji proizvajalec diskov na svetu je postal še večji. Pri Western Digitalu so potrdili, da so odstranjene vse ovire za prevzem podjetja SanDisk. Podjetje, ki je najbolj poznano po USB ključkih in pomnilniških karticah, se v zadnjem času vse bolj uveljavlja kot proizvajalec diskov za prenosnike, hkrati pa je redni dobavitelj pomnilnika za Apple in Nvidio, zato ne čudi, da so pri WDju zanj plačali zajetnih 19 milijard ameriških dolarjev. SanDisk bo še naprej deloval ločeno, a pod taktirko Western Digitala. Obe podjetji bosta imeli sedež v Kaliforniji. Prevzem bo uradno končan v četrtek, 12. maja.

  Objavljeno: 11.5.2016 01:00več
 • Foxconn kupil večinski delež podjetja Sharp

  Japonski Sharp je že dlje časa v finančnih škripcih, po kar nekaj pogovorih pa je danes prišla še uradna novica, da je večinski delež kupil tajvanski Foxconn. Gre za enega največjih proizvajalcev mobilnih naprav na svetu, med drugim izdelujejo tudi naprave za Apple, Hewlett-Packard, Dell, Sony, Nintendo...

  Objavljeno: 30.3.2016 14:00več
 • WD kupil družbo Sandisk

  V nekaj dneh smo bili priča že dveh velikih prevzemov na področju pomnilniških sistemov. Po tem, ko je Dell prevzel družbo EMC, se je zdaj za podoben korak odločil dolgoletni velikan na področju, Western Digital Corporation, ki za 19 milijard dolarjev kupuje kalifornijskega soseda Sandisk.

  Objavljeno: 22.10.2015 01:00več
 • Težave tudi v podjetju Qualcomm

  Govorice, da se je podjetje Qualcomm znašlo v težavah, dobivajo z vsakim dnem več potrditev. Družba, ki sicer nudi ene izmed najbolj zmogljivih procesorjev (Snapdragon) za pametne telefone in druge mobilne naprave, izgublja posel na vseh straneh, nekoč nemočna konkurenca pa prevzema vodilno vlogo. Spodnji in srednji segment telefonov je tako domala prevzelo podjetje MediaTek, številni proizvajalci, denimo Samsung, pa razvijajo svoje različice procesorjev ARM.

  Objavljeno: 24.7.2015 01:00več
 • Apple z rekordnim dobičkom, Microsoft z rekordno izgubo

  Apple je v drugem četrtletju vnovič prekosil samega sebe in zabeležil prihodke v višini skoraj 50 milijard dolarjev (natančneje 49,6 milijard), kar je 33% več kot v enakem obdobju lani. Za nameček je dobiček zrasel še bolj, kar za 38%, in presegel 10 milijard dolarjev.

  Objavljeno: 22.7.2015 01:00več
 • Toshiba je prirejala poslovne rezultate

  Japonsko industrijo elektronike je pretresel nov škandal, v katerem se je izkazalo, da je vodstvo Toshibe več let sistematično prirejalo in napihovalo dobiček iz poslovanja. Z izbiro neprimerne računovodske prakse so rezultat napihnili za približno 1,12 milijarde evrov.

  Objavljeno: 22.7.2015 01:00več