Objavljeno: 24.6.2022 10:44 | Teme: politika, poslovanje, Poslovne rešitve

Tudi Cisco zapušča Rusijo

Od začetka ruskega napada na Ukrajino je več mednarodnih podjetij zaprlo svoja ruska predstavništva, sedaj je tako namero napovedal tudi Cisco.

Podjetje je v začetku marca v Rusiji in Belorusiji začasno ustavilo delovanje, sedaj pa so objavili, da nameravajo povsem zapustiti ti dve državi. Obljubljajo, da bodo v neposredni komunikaciji s strankami, partnerji in prodajalci, in da bodo zaključili vse obstoječe posle. Med drugim bodo vračali denar za vnaprej plačane naročniške storitve, seveda glede na to, kar dopušča zakon.

Investitorje so ob tem obvestili, da bo umik prisotnosti podjetje v tretjem poslovnem četrtletju stalo okoli 200 milijonov dolarjev, torej okoli 800 milijonov dolarjev na letni ravni. Kdo bo zapolnil ta del tržišča v Rusiji in Belorusiji ni znano, si pa predstavljamo, da bi lahko to bila priložnost za kakšna kitajska podjetja.

Rusija je na področju IT storitev sicer vse bolj izolirana. Tudi Microsoft je onemogočil kar nekaj storitev, denimo blokiral spletne strani, kjer so na voljo prenosi Windows 10 in 11. Se je pa posledično močno dvignila ruska uporaba storitev VPN (o čemer smo v preteklosti že pisali).

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji