Objavljeno: 8.4.2022 11:00 | Teme: google

V Rusiji Googlu prepovedali oglaševanje

Ruski organ za nadzor nad mediji Roskomnadzor je danes sporočil, da bo Googlu prepovedal oglaševanje v Rusiji, njegovo platformo YouTube pa je obtožil širjenja lažnih informacij o dejavnostih ruskih sil v Ukrajini.

"YouTube je postal ključna platforma za širjenje lažnih informacij in vsebin o posebni vojaški operaciji na ozemlju Ukrajine, ki diskreditirajo ruske oborožene sile," pravi Roskomnadzor, ki Googlovo platformo obtožuje tudi objavljanja vsebin ukrajinskih "ekstremistov".

Rusija je Google obtožila tudi cenzuriranja ruskih državnih medijev, ker so onemogočili njihove kanale na YouTubu. Posledično Google v Rusiji ne bo smel več oglaševati vsebin in storitev družbe Google in njenih platform, so navedli.

Poleg tega bodo morali ruski iskalniki na spletu ob vseh Googlovih vsebinah obvezno navesti, da Google in njegove podružnice kršijo rusko zakonodajo, dodaja AFP.

Ti ukrepi so sicer precej manj strogi od tistih, ki so bili zaradi podobnih obtožb uporabljeni pri družbenih omrežjih Facebook, Twitter in Instagram. Njihove platforme so v Rusiji namreč popolnoma blokirane.

STA

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji