Objavljeno: 20.8.2020 16:09 | Teme: avtomobil

Zastoji na meji – pomagajo tudi Google Maps

Vlada naj bi Hrvaško uvrstila na rdeči seznam, s tem se v prihodnjih dneh pričakuje močno povečan promet na hrvaških cestah in mejnih prehodih – na pomoč lahko skočijo tudi Google Maps.

Googlovi zemljevidi so med najboljšimi, sploh kar se tiče izredno ažurnih informacij, vseeno pa marsikdo ne ve, da pokažejo tudi aktualne prometne podatke – tako pri nas kot pri naših južnih sosedih. To si lahko ogledamo tako na računalniku, preko spletnega brskalnika, le v levem meniju moramo vključiti »Traffic«, torej prikaz prometa. Isto lahko dosežemo tudi na telefonu, kjer v desnem vogalu izberemo meni, v njem pa pod »Map details« prav tako izberemo možnost »Traffic«.

Google Maps te podatke upošteva tudi pri ustvarjanju poti, torej nam lahko pokaže, kakšno bo trajanje po eni ali drugi poti oziroma nam ponudi najhitrejšo alternativo. Podobne podatke vključuje tudi mobilna aplikacija naše DARS, imenovana DarsPromet+ (ali DarsTraffic+, če imamo nastavljen angleški jezik), a so po naših izkušnjah podatki Googla bolj ažurni.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji