Objavljeno: 23.1.2019 09:30

Zareza je mrtva, naj živijo "luknje"?

V spletu se je pojavila nova fotografija telefona, ki naj bi bil prototipni Galaxy S10+. Fotografija izvira iz Južne Koreje, v skrajnem desnem vogalu pa se vidi dvojno prednjo kamero - vdelana je v sam zaslon telefona, ta bo torej imel luknjo namesto trenutno razširjene zareze. Dvojna prednja kamera bo zaščitni znak modela Plus, druga dva (S10 in S10E) naj bi sicer imela podobno luknjo na prednji strani, a le eno.

Zgleda, da bo ta luknja na prednjem zaslonu eden izmed trendov letošnjega leta, saj se s tem hvali tudi včeraj predstavljeni Honor View 20. Tudi sicer je v spletu zaslediti podobne zaslone pri prihajajočih modelih manj znanih proizvajalcev; podobno, kot je bilo lani z zarezami.

Pred kratkim smo objavili novico, da naj bi bil Galaxy S10 predstavljen dvajsetega februarja v San Franciscu, torej nekaj dni pred barcelonskim sejmom Mobile World Congress. Po nekaterih govoricah naj bi bile cene najzmogljivejših različic okoli 1.600 evrov, imele pa naj bi kar 12 GB pomnilnika in shrambo, veliko kar 1 TB. To je  res visoka cena, a so pri Applu pokazali, da se tudi pri takih cenah najde dovolj kupcev. Vstopne različice modela Galaxy S10 naj bi se začele pri okoli tisoč evrov.

Večina uporabnikov kupuje telefone v subvencioniranih paketih skupaj z naročnino, pri nas naj bi se manj kot 10% telefonov kupilo v prosti prodaji. Za primerjavo - cena Samsungovega Galaxy S9 je v prosti prodaji trenutno 700 evrov.

Galaxy S10+ naj bi sicer imel 6,44 palčni zaslon, seveda vrste OLED, vmesni S10 naj bi imel 6,1 palčni zaslon, manjša različica S10E pa 5,8 palcev. Telefoni naj bi imeli ultrazvočni bralnik prstnih odtisov, nameščen neposredno pod zaslonom (Huaweijev Mate 20 Pro ima denimo optičnega, prstni odtis dobesedno "fotografira"). Osrednji model S10 naj bi imel štiri objektive/kamere, večji S10+ pa kar pet.

Do Samsungovega dogodka Unpacked je še manj kot en mesec dni, do takrat računamo, da bo počasi prišlo vse več potrditev informacij o novih telefonih.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji