Objavljeno: 19.1.2019

Novi modeli Samsung Galaxy S10 bodo predstavljeni 20. februarja

Samsung je najavil dogodek »Unpacked«, ki se bo zgodil 20. februarja v San Franciscu, le nekaj dni pred barcelonskim sejmom MWC (Mobile World Congress), kjer se ponavadi predstavljajo ključne novosti iz sveta mobilnih komunikacij. Zelo verjetno je, da bo tudi tokratni Unpacked posvečen predstavitvi novih telefonov serije Galaxy S – Galaxy S10.

Govorice, ki se o telefonih pojavljajo že kakšno leto (mimogrede, dobro poučeni dvomijo, da govorice izvirajo iz samega Samsunga, saj imajo tam še kar smele načrte o prodaji trenutnega modela Galaxy S9, ki se ne prodaja najbolje) so že zelo strinjajo o tem, kaj bomo tam videli – modele Galaxy S10E, S10 in S10 Plus. Za Korejsko in ameriško tržišče bo menda predstavljena tudi posebna različica Plusa, ki bo vsebovala podporo za omrežja 5G. Slednja naj bi imela akumulator zmogljivosti kar 5000 mAh, ki se bo spopadala z začetnimi velikimi potrebami 5G po energiji.

Vsi telefoni bodo (predvidoma) imeli zaslone Super AMOLED, namesto zareze na sprednji strani, s katero se danes ponaša bolj ali manj vsa konkurenca, pa bodo imeli le luknjico ali dve za kamero (ali dve). Modela S10 in S10 Plus naj bi imela tudi ultrazvočni bralnik prstnih odtisov, ki bo deloval skozi sam zaslon in naj bi bil bolj natančen in hitrejši od optičnih različic, kot jih imajo nekateri letošnji modeli (denimo Huawei Mate 20 Pro).

Najmanjši model (S10E) naj bi imel 5,8-palčni zaslon in baterijo zmogljivosti le 3100 mAh, S10 naj bi bil 5,8-palčni in imel kar štiri objektive/kamere, medtem ko naj bi največji model S10 Plus imel zaslon velikosti kar 6,44 palca, kar pet kamer in akumulator zmogljivosti 4000 mAh (kot ga ima sedanji model Galaxy Note9). Kakšne bodo konfiguracije (zoom, telefoto, črno-belo, merjenje globine?) vseh teh kamer/objektivov, še ni jasno.

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji