Objavljeno: 10.2.2020 07:00

Zamenjava v vrhu družbe IBM

Ginni Rometty, dosedanja predsednica in glavna direktorica družbe IBM se bo po 40 letih zvestobe upokojila. Vodstvo računalniškega velikana je prevzela leta 2012, v zelo težavnih časih za družbo. Pod njeno taktirko se je podjetje dokaj uspešno transformiralo v ponudnika storitev v oblaku, pa tudi eno od vodilnih podjetij na področju umetne inteligence. Do konca letošnjega leta bo še ohranila mesto predsednice upravnega odbora, potem pa se bo povsem umaknila iz družbe IBM.

V vodenju podjetja bo imela dva naslednika. Na mesto glavnega direktorja je IBM postavlja Arvinda Krishno, dosedanjega podpredsednika za področje storitev v oblaku in kognitivnega računalništva (umetna inteligenca), ki ima po mnenju analitikov glavno zaslugo za transformacijo nekdanje družbe IBM v ponudnika storitev v oblaku.

Mesto predsednika družbe pa je zasedel Jim Whitehurst, dosedanji glavni direktor družbe Red Hat, ki jo je IBM prevzel leta 2019. Whitehurst bo še naprej ostal tudi direktor družbe Red Hat. Poznavalci menijo, da bi bilo preveč tvegano, da bi prenehal z vodenjem hčerinske družbe korporacije IBM, to pa je najbrž tudi glavni razlog, zakaj ga niso imenovali za edinega naslednika Ginni Rometty. Mnogi zdaj napovedujejo, da se bo IBM še bolj kot doslej prilagodil družbi Red Hat in ne obratno.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji