Objavljeno: 25.10.2015 01:00

YouTube Red brez oglasov

Google je predstavil novo video storitev YouTube Red, ki ponuja naročnikom ogled video posnetkov brez obveznega spremljanja oglasov, prav tako pa nekatere dodatne ugodnosti. Naročniki, ki bodo plačali 10 dolarjev mesečno, bodo poleg posnetkov brez oglasov lahko vsebine prenašali na lokalno napravo za ogled, tudi kadar ni povezave, YouTube Red pa bo omogočal tudi predvajanje vsebin (predvsem glasbe) v ozadju med uporabo drugih programov.

Uporabniki, ki se ne bodo odločili za plačljivo storitev bodo še vedno lahko dostopali, po besedah Googla, do 99% vseh obstoječih in novih vsebin na spletnem strežniku YouTube. Nekoliko drugačno informacijo pa so posredovali avtorjem vsebin, zlasti tistim, ki služijo veliko denarja z oglasi in drugimi promocijami na spletnem portalu. Ti se bodo bodisi prilagodili storitvam YouTube Red, ali pa bodo njihove posnetke označili kot zasebne in jih javnost ne bo mogla videti.

Google želi tako prisiliti uspešne avtorje, da delajo predvsem za plačljivo storitev, od katere bo imel največ profita prav Google. Mnogi takemu ravnanju nasprotujejo, toda dejstvo je, da je večina uspešnih avtorjev že podpisala pogodbe, saj bodo s tem dobili zagotovljena plačila, tipično še viška kot doslej. Storitev bo najprej na voljo le v ZDA.

YL9RetC0ook

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji