Objavljeno: 18.9.2006

Yahoo! Mail Beta na voljo širši javnosti

Različica beta novega Yahoojevega vmesnika za elektronsko pošto je odslej dostopna vsem registriranim uporabnikom storitev Yahoo!. Gre za prvi vmesnik katerega izmed večjih ponudnikov storitev e-pošte, ki v veliki meri posnema samostojne programe, predvsem Outlook (Express). V zgornjem delu zaslona se nahaja seznam sporočil, po katerem se lahko premikamo z miškinim koleščkom ali drsnikom, spodaj pa je predogled izbranega sporočila.

Sporočila lahko prenašamo med mapami z metodo povleci-spusti, desni klik pa namesto običajnega menija brskalnika prikaže možnosti za delo z e-pošto. Vgrajen je bralnik novic z virov RSS, ki jih lahko nastavimo na strani My Yahoo, urejevalnik stikov, koledar in beležnica pa sta ostala enaka kot v prejšnji različici.

Nova okna, npr. za ustvarjanje spročil in pregled stikov, se odslej odpirajo v posebni vrstici zavihkov v zgornjem delu zaslona. Zgoraj levo se nahaja tudi polje za iskanje po pošti, vgrajen je antivirusni program, ki pregleda vse priloge, samodejno razvrščanje neželene pošte pa ne deluje tako učinkovito kot npr. pri Gmailu. V primerjavi s slednjim je manjša kapaciteta poštnega predala (1 GB), več je oglasov, program pa je tudi počasnejši.

http://new.mail.yahoo.com/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji