Objavljeno: 19.11.2013 01:00

Yahoo bo šifriral vse

Medtem, ko večina velikih ponudnikov za zdaj zgolj javno protestira proti vohunjenju  ameriške agencije NSA, Yahoo kot prvi napoveduje konkretne ukrepe. Prva dama interne družbe Marissa Meyer je napovedala, da bo Yahoo v vseh svojih spletnih storitvah podatkovne prenose šifriral in kot privzet način uporabe.

Po novem bo elektronska pošta privzeto šifrirana, do konca prvega kvartala 2014 pa bodo šifrirali vse podatkovne prenose med strežniki v okviru lastnih podatkovnih centrov, uporabnikom pa bodo dali na voljo opcijo, da šifrirajo tudi promet od podatkovnih strežnikov do njihovih odjemalcev. To velja za vse spletne storitve, vključno z nedavno kupljenim Tumblerjem.

Brez dvoma bodo tovrstnim ukrepom sledili tudi drugi ponudniki storitev, če tega že ne nudijo ta hip.  

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

Vlajke | 19.11.2013 | 10:43

Pohvalna ideja. Ampak koliko je to resna poteza, koliko pa marketing? Kaj pomaga šifriranje v vse možne smeri, če lahko ameriške zvezne institucije še vedno dobijo dostop do podatkov direktno od providerjev (ali content ali service) in obenem prepovejo providerjem, da karkoli o tem sporočijo dalje? Pa da ne bomo nepošteni: verjetno so podobne poteze z vladne strani omogočene tudi v drugih državah.

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji