Objavljeno: 23.2.2011

Xtreamer Ultra

Podjetje Xtreamer, ki je postalo znano zaradi priljubljenih istoimenskih večpredstavnih predvajalnikov z zelo nizko ceno, bo kmalu imelo v roki nov adut. Od marca bo mogoče naročiti novi predvajalnik Xtreamer Ultra, ki je v bistvu celoten mini računalnik HTPC pripravljen za uporabo kot hišni kino.

V primerjavi z dosedanjimi predvajalniki je Xtreamer Ultra precej bolj PC-jevski. Osnova je Intelov procesor Atom D525 z dvojnim jedrom, ki je podkrpljen s kvalitetnim sistemskim naborom Nvidia Ion 2. Računalnik premore 4 GB RAM, izhode HMDI in DVI, vmesnike S/PDIF, eSata, bluetooth, Wi-FI ter 6 priključkov USB 2.0. Povrh vsega je priložen daljinski upravljavec z infrardečim vmesnikom.

Xtreamer bo vse skupaj ponudil za zelo mamljivo ceno le 200 evrov (na začetku se je celo šušljalo o le 100EUR), zadeva pa je v temu, da ga bodo ponudili brez operacijskega sistema in diska (vgrajen je lahko 2,5-palčni). Uporabniki bodo sami izbrali, kateri operacijski sistem bodo namestili (Windows, Linux) ter kateri od priljubljenih HTPC programov bodo uporabili v hišnem kinu (Boxee, XBMC, MythTV...). Kdor bo žele še TV sprejemnik in optično enoto bo moral poseči po zunanjih dodatkih. Omisliti si bo mogoče tudi posebno mini brezžično tipkovnico z vgrajeno sledilno ploščico.

http://www.xtreamer.net/Ultra/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji