Objavljeno: 18.10.2023 06:00 | Teme: xiaomi, android, google, operacijski sistem

Xiaomi predstavil nov operacijski sistem za telefone... in električni avtomobil!

Xiaomi bo po vzoru podjetja Huawei zamenjal MIUI Android z operacijskim sistemom, ki bo kombinacija Googlovega sistema z lastnim programskim izdelkom Vela.

Xiaomi, eden izmed vodilnih proizvajalcev pametnih telefonov na svetu, je napovedal uvedbo novega operacijskega sistema, imenovanega HyperOS. Ta poteza je del strategije podjetja za krepitev lastnega ekosistema in zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Podobno kot Huawei z operacijskim sistemom HarmonyOS, želi tudi Xiaomi s svojo alternativo Androidu ponuditi nekaj novega. Zamenjava trenutno aktivnega operacijskega sistema MIUI bo kombinacija Androida ter posebnega Xiaomijevega sistema Vela, sposobna brezhibnega povezovanja med različnimi napravami, od pametnih telefonov do pametnih domov. Poleg tega je Xiaomi razkril, da bo njihov prihajajoči električni avto, ki naj bi bil predstavljen v prvi polovici naslednjega leta, prav tako opremljen s tem operacijskim sistemom, kar pomeni, da bo HyperOS igral ključno vlogo v prihodnji strategiji podjetja na področju mobilnosti.

HyperOS so sicer začeli razvijati že leta 2017, prve naprave z njim pa bodo telefoni serije Xiaomi 14, ki so že v proizvodnji.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji