Objavljeno: 3.12.2015 14:00

Windows Phone in Android

Steve Ballmer, bivši šef Microsofta in sedaj njegov največji posamični delničar, je na letni skupščini podjetja izpostavil mnenje, da je edina rešitev za pomanjkanje aplikacij na telefonih z Windows Phone – zmožnost poganjanja Android aplikacij. Sedanji šef Nadella namreč pomanjkanje aplikacij poskuša rešiti s prepričevanjem razvijalcev, naj izdelujejo t.i. »univerzalne« aplikacije, ki bodo tekle na vseh sistemih Windows, od namiznih do telefonskih. Steve meni, da to ne bo delovalo.

Trenutni trend v trgovini za Windows Phone celo negativen, saj ga zapuščajo tudi nekateri pomembni igralci (American Airlines, Chase Bank, Bank of America, NBC, Pinterest), ki so tam do pred kratkim bili. Nekaj aplikacij je umaknil celo sam Microsoft (fotografske aplikacije Lumia), slabši od različic za Android in iOS so še vedno tudi Skype in izdelki Microsoft Office.

To se pozna tudi pri prodaji telefonov, saj so v zadnjem četrtletju prodali le 5,8 milijona naprav, medtem ko so jih v primerljivem obdobju lani prodali 9,3 milijona. Microsoft sicer sam proda preko 90% vseh telefonov s sistemom Windows Phone, saj se drugi proizvajalci za ta sistem ne menijo.

Seveda je zanimivo, da je bil prav Ballmer tisti, ki je z Windows Phone (in nakupom Nokia Mobile) stavil na vse ali na nič. Očitno je lažje biti kritičen (so)lastnik kot direktor…

Mimogrede, strategije »aplikacije Android tudi na našem sistemu« se je v zadnjem trenutku oprijel tudi Blackberry, ki mu gre na področju telefonov še slabše kot Microsoftu. Upali bi si trditi, da prepozno.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji