Objavljeno: 21.2.2013

Windows Blue na polovici razvoja

Iz Microsoftovih logov prihajajo informacije, da je razvoj naslednje različice okolja Windows že približno na polovici poti. Microsoft seveda o projektu še vedno skrbno molči, toda vse več informacij potrjuje domneve, da bo Windows z delovno različico Blue nared še v letošnjem letu.

To naj bi bila prva generacija novega, pospešenega razvojnega programa, ki narekuje, da bomo novo različico videli praktično vsako leto. Za zdaj lahko le ugibamo s kakšno dinamiko bo stvar prišla v javnost pred zaključkom razvoja, če sploh. Z zadnjimi generacijami Oken smo bili navajeni na javne razvojne in preizkusne različice, vendar novi načrti kažejo na samo dva interna mejnika. To morda pomeni, da bo Microsoft vse teste opravil interno.

Po zadnjih informacijah naj nova različica ne bi nosila oznake 9 ampak bo šlo za osvežitev Osmice. Prodajno ime je še skrivnost. Microsoft interno menda jedro označuje kot Windows 6.3 (pri čemer je Windows 7 enako interni oznaki jedra 6.1). Zelo verjetno je, da bo Microsoft sočasno osvežil tudi mobilno različico Windows Phone 8.

Eden od možnih kandidatov za končni datum objave? Avgust 2013.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji