Objavljeno: 18.6.1999

Windows 98 Second Edition

Microsoft je v začetku junija pričel prodajati novo različico okolja Windows 98 s posodobitvami podpore za internet, povezovanja v omrežja in strojne opreme. Da bi podkrepili pomen nove osvežitve, so tudi spremenili ime izdelka, ki bo nosil oznako Windows 98 Second Edition (Windows 98 SE), namesto dosedanjih oznak OSR (OEM Service Release). Med novostmi, ki jih najdemo v paketu, so novi spletni brskalnik Internet Explorer 5.0, videokonferenčni program NetMeeting 3.0 in nov predvajalnik večpredstavnih datotek Media Player 6.1, ki zna med drugim predvajati zvočne posnetke MP3.

Ena največjih novosti je storitev Internet Connection Sharing, ki omogoča souporabo modema in povezave v internet, nameščene v enem računalniku, tudi pri drugih računalnikih, ki so z njim povezani s krajevnim omrežjem. Za povezavo je dovolj navadno naročniško razmerje, program pa opravlja samodejno preslikavo naslovov TCP/IP. Windows 98 SE vsebuje tudi posodobljeno podporo za nekatere novejše ali šele prihajajoče tehnologije. Novosti so izboljšana podpora za naprave USB, prvič sistemska podpora za vmesnike IEEE-1394 (Firewire), pri prenosnih računalnikih pa bo prvič zagotovljena podpora za izmenljive naprave DeviceBay.

Microsoft zagotavlja, da vsebuje Windows 98 SE tudi manjše, a pomembne izboljšave jedra sistema, ki zagotavlja hitrejši zagon in ugašanje sistema. Nova različica bo seveda vsebovala tudi vse popravke iz kompleta Service Pack 1, med katerimi so tudi odpravljene težave v povezavi s prihodom leta 2000. Windows 98 SE bo imel enako ceno kakor dosedanja različica: v ZDA 109 dolarjev. Uporabniki dosedanje različice Oken 98 lahko dobijo ploščo s posodobljeno kodo za približno 20 dolarjev.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji