Objavljeno: 28.7.2022 12:05 | Teme: Windows 11, operacijski sistem

Windows 11 brez prijave v račun Microsoft

Odlično orodje za pripravo namestitvenih ključev USB, Rufus, v novi različici prinaša kar nekaj dobrodošlih izboljšav, sploh pri namestitvi Windows 11.

Microsoft pri sistemih Windows vse resneje zahteva uporabo spletnega računa Microsoft, to je še posebej izrazito pri namestitvah najnovejših Windows 11. Možnosti obvozov je sicer nekaj, eden lažjih pa je uporaba programa Rufus. Tega poznamo že leta - gre za odprto-kodni program, s katerim lahko iz namestitvenih slik (ISO) ustvarimo USB ključek za namestitev operacijskega sistema (poleg Windows podpira tudi sisteme Linux, FreeBSD, itd).

Ob pripravi ključka imamo pri Windows 11 po novem možnost, odstranitev zahteve po uporabi spletnega računa Microsoft, zanimive pa so tudi možnosti za odstranitev zahteve po Secure Boot in TPM 2.0, odstranitev zahteve po najmanj 4 GB pomnilnika in 64 GB prostora na pogonu ter enostavno preprečevanje zbiranja podatkov (s tem torej preskočimo vrsto vprašanj o zbiranju podatkov, s katerim nam Okna postrežejo ob namestitvi). Naj opozorimo, da je novost na voljo v Rufus od različice 3.17 dalje in le, če ga uporabljamo na operacijskih sistemih od Windows 10 dalje (ne deluje v Windows 7).

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

Monitor na Facebooku

Monitor TV na YouTube

HRWrFBljAjU

  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji