Objavljeno: 20.10.2014 01:00

Will.i.am predstavlja pametno uro Pulse

Frontman skupine Black Eyed Peas je zopet presenetil javnost in na konferenci Dreamforce 2014 prikazal pametno uro, ki vsebuje tudi mobilni telefon. Ura z imenom Pulse ima namreč anteno, prostor za kartico SIM, zvočnike in vgrajen mikrofon, ki omogočajo prostoročno telefoniranje, kot tudi povezljivost s slušalkami bluetooth.

Pametna ura ima sicer zaslon občutljiv na dotik, ki je ukrivljen in se tako bolje prilaga zapestju. V sami zapestnici pa je shranjen akumulator, ki celoti omogoča celodnevno rabo. Da ne gre za preprosto pametno uro priča tehnična zasnova. Vgrajen so procesor Snapdragon, 1GB velik pomnilnik, 16 GB velik Flash RAM, tu pa so še pomnilniki Wi-Fi, bluetooth, GPS in tipala za športne dejavnosti.

Celota sloni na lastnem operacijskem sistemu, ki pa izhaja iz Androida. Ura bo imela vgrajeno digitalno pomočnico (po zgledu Apple Siri), vključno z razpoznavo govora. Will.i.am je poskrbel tudi za to, da bo na pametni uri dosegljiv servis za pretočno glasbo, sčasoma pa bodo na voljo tudi storitve drugih ponudnikov. Na začetku bosta sodelovala Humin (upravljanje kontaktov) in ESRI (navigacija).

Pulse naj bi ga tržilo podjetje Iampuls, zanj pa bodo na voljo tudi razni dodatki, kot so polnilni nosilec z dodatnim akumulatorjem (z dovolj zaloge energije za 2,5 dneva rabe), nahrbtnik z vgrajenimi brezžično povezanimi zvočniki, čevlji z vgrajenimi tipali za štetje korakov ter pametna očala za zajem fotografij.

Za zdaj še ni jasno, kdaj bo Pulse nared za začetek prodaje, Will.i.am pa navaja, da bo cena osnovnega modela »nižja od tiste za pametni telefon iPhone«. Kasneje naj bi v prodajo prišle tudi druge izvedbe, med drugim taka z pozlačenim ohišjem.

8-v2Pua3y-w

G2AmqL-jKOc

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji