Objavljeno: 8.2.2014 01:00

Virtualni pogovor s preminulimi

Skupina mladih razvijalcev iz ameriške univerze MIT pripravlja, milo rečeno, nadvse nenavadno spletno storitev, ki bo na nek način omogočala pogovor s tistimi, ki jih ni več med nami. Zamisel za storitvijo Eterni.me je vzpostavitev virtualne osebe, ki na podlagi algoritmov umetne inteligence oponaša značajske poteze, način komunikacije, spomine in druge značilnosti nekoč živečih oseb.

Pogoj za vzpostavitev digitalne kopije osebe je ta, da spletni storitvi zaupamo dogajanje v svojem digitalnem življenju, dokler smo živi. Eterni.me naj bi črpal informacije iz naših kramljanj, objav v družabnih omrežjih, fotografij, elektronske pošte in morda v prihodnje tudi drugih virov. Več informacij kot zbere, bolj realističen je digitalni model osebe.

Avtorji trdijo, da bo izkušnja v storitvi podobna tisti, kot če bi kramljali prek Skypa z osebo v preteklosti. Podrobnosti so sicer še zelo skope, se pa ekipa pripravlja na to, da bi sprejela prve preizkuševalce storitve. Odziv javnosti je bil doslej presenetljivo dober, saj so avtorji dobili 1.300 prijav v manj kot 24 urah.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji