Objavljeno: 17.11.2003

Veritas NetBackup 5.0

Podjetje Veritas je predstavilo novo različico programa za izdelavo varnostnih kopij podatkov NetBackup 5.0, ki prinaša nova orodja za učinkovitejši in hitrejši dostop do podatkov v arhivih. Število novost v paketu je sicer precejšnje na vseh področjih, program pa je 50% hitrejši pri dejanskem arhiviranju podatkov kot dosedanja različica 4.5. Močno so skrajšali tudi čas potreben za povrnitev podatkov.

Pomembna novost je zmožnost združevanja več manjših inkrementalnih posnetkov v polni zapis, pri čemer lahko to opravimo brez prekinitve delovanja operacijskega sistema. Paket odslej omogoča tudi varovanje podatkov na namiznih in prenosnih računalnikih, kjer lahko uporabniki lahko samodejno ali pa ročno izdelujejo varnostne kopije na lokalni nosilec (disk ali optični nosilec), ob priključitvi na centralno omrežje, pa se podatki zapišejo v centralni arhiv.

Pomembna novost pa je tudi to, da je Veritas v paketa NetBackup in Backup Exec odslej vključil program Data Lifecycle Manager 5.0, ki bdi nad celotnim življenjskim ciklom podatkov, pomaga ugotoviti kako pogosto bi bilo dobro podatke shranjevati in na kakšen pomnilniški sistem ali nosilec je pametno arhivirati. Program med drugim skrbi za indeks vseh datotek in elektronske pošte, uporabniki pa lahko iščejo po različnih ključih. Cena paketa za strežnike Windows, Unix in Linux se začne pri 5.000 dolarjih, opcija za namizne računalnike in prenosnike pa stane 2.500 dolarjev.

http://www.veritas.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji