Objavljeno: 23.8.2022 08:00 | Teme: programiranje, Poslovne rešitve

Več kot polovica podjetij aplikacije testira zgolj ročno

V časih, ko pri razvoju aplikaciji vse bolj uporabljamo agilne metode in se programske rešitve, še posebej storitve v oblaku, spreminjajo zelo pogosto, včasih cel dnevno, nekoliko preseneča rezultat raziskave, da več kot polovica podjetij svoje aplikacije še vedno testira povsem ročno.

Raziskava družbe Applitools, ki se osredotoča na orodja za testiranje uporabniških vmesnikov ter uporabniške izkušnje (UI/UX) in je vključila več kot 1.000 podjetij, razkriva dokaj klavrno stanje, kar se tiče zagotavljanja kvalitete izdelkov. Ročno testiranje izdelkov postaja vsak dan težje izvajati, saj se frekvenca novih različic programov in število ciljnih platform nenehno povečujejo. Raziskava je recimo pokazala, da kar 38% podjetij spremembe v svoje izdelke izvaja vsak dan.

Čeprav se podjetja tega zavedajo, le okoli 30% podjetij aktivno testira orodja za avtomatizacijo testiranja. Ta ne samo razbremenijo osebje, temveč testiranje opravijo precej bolj temeljito kot ljudje, zlasti pri ponavljajočih se testih na različnih platformah.

Zaostajanje na področju testiranja izdelkov je zaskrbljujoče tudi zato, ker se količina dela za testerje zelo hitro povečuje. Raziskava je pokazala, da 40% testnih scenarijev traja več kot eno uro. Ob tem je kar 80% vprašanih navedlo, da je njihova ekipa zadolžena za testiranje vsaj dveh aplikacij, 50% vprašanih pa skrbi za pravilnost delovanja petih ali več aplikacij.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji