Objavljeno: 18.11.2002

Varna povezava s pomočjo LapLink

Družba LapLink je predstavila novo tehnologijo za varni prenos podatkov imenovan LapLink Everywhere. Pri tem podatke preusmerijo skozi njihove >>varne strežnike<<. Določiti je mogoče tri lokacije, do katerih dostopamo, vrsta odjemalca pa ni pomembna, če le podpira spletni brskalnik. Izvedba ni vezana na določen operacijski sistem, tip naprave ali uporabljeni program, potrebujemo le mali programski dodatek za brskalnik.

Naročniki se prijavijo na spletni strani LapLink, podobno kot za elektronsko pošto, po zagotovilih predstavnikov podjetja pa na strežniku ne zbirajo podatkov o svojih naročnikih. Prenos podatkov poteka s pomočjo 128-bitnega kodiranja SSL, prenesemo pa lahko datoteko poljubnega tipa.

Neposredno lahko odpiramo le nekatere vrste datotek (Microsoft Word, elektronskih sporočil iz Microsoft Outlooka in podatkovnega strežnika SQL). Kmalu naj bi dodali še podporo za programe Qualcomm Eudora, Lotus Notes in za Microsoft Excel. Podobne storitve so novost pri družbi LapLink, ki je sicer specialist za programsko opremo za namizne računalnike. Običajna naročnina za LapLink Everywhere stane letno 89 ameriških dolarjev.

http://www.laplink.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji