Objavljeno: 28.2.2011

Uporabnikova desna roka

V Monitorjevem laboratoriju so se ta mesec namnožili računalniški glodavci. Preizkusili smo namreč ducat računalniških mišk, ki veljajo za nadpovprečne, saj s svojo obliko, vgrajeno tehnologijo, funkcionalnostmi in v nekaterih primerih tudi s ceno močno izstopajo iz povprečja.

Računalniške miške poznamo že dobrih 50 let, vendar so pogoste spremljevalke osebnih računalnikov postale šele v zgodnjih 80. letih prejšnjega stoletja. Nato pa so se trdno usidrale poleg tipkovnice kot ključni vmesnik za komunikacijo med uporabnikom in računalnikom. Z leti je evolucija prinesla vse več oblin, gumbov in seveda funkcionalnosti, nihče pa ni izumil naprave, ki bi pomenila izumrtje računalniških mišk, in tako danes še vedno ostajajo ene najbolj "trdovratnih" računalniških komponent. V prihodnosti jih bodo morebiti vsaj delno nadomestili za dotik občutljivi zasloni ali različne projekcijske rešitve, a njihove preprostosti ne bodo presegli.

Računalniška miška je v navezi s tipkovnico osnovno komunikacijsko orodje za upravljanje računalnika, zato bi morali vsi, ki vsak dan nekaj ur preživimo v stiku z njima, pred nakupom poiskati modele, ki nam bodo kar najbolj odgovarjali - tako po udobju kot ergonomiji. Če še niste držali v rokah zelo dobre računalniške miške, naj vam zaupamo, da je razlika občutna in sama uporabniška izkušnja veliko boljša.

Nadaljevanje članka si lahko preberete v našem arhivu:

http://www.monitor.si/clanek/uporabnikova-desna-roka2/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji