Objavljeno: 31.10.2018 07:00

Uporabniki telefone menjujejo počasneje, kot v preteklosti

Najnovejši pametni telefoni, še posebej najzmogljivejši modeli posameznih proizvajalcev, so čedalje dražji. Z vrhunski telefon moramo danes odšteti vsaj okoli 1.000 evrov, pogosti tudi več. Toda višanje cen je začelo opazno vplivati na ravnanje kupcev, ki se v menjave podajajo precej bolj previdno kot v preteklosti.

Podjetje HYLA Mobile, ki se sicer ukvarja z odkupom rabljenih telefonov, je objavilo zanimivo raziskavo, ki kaže, da se povprečna doba rabe telefonov hitro podaljšuje. Njihove stranke danes nov telefon v povprečju uporabljajo 2,83 leta. Še leta 2016 je bilo to povprečje le 2,39 leta.

Izrazito previdni pri menjavi so presenetljivo prav uporabniki Applovih telefonov, ki izdelke menjujejo na le 2,92 leta. Na počasneje menjave ne vpliva zgolj vedno višja cena, temveč tudi dejstvo, da so telekomunikacijski operaterji po celem svetu močno zmanjšali subvencije ob vezavi na določeno obdobje, kar je v preteklosti spodbujal menjavo telefonov.

Resnici na ljubo, telekomunikacijskim operaterjem ustreza, da se obdobje menjave daljša, saj statistike kažejo, da je prav menjava naprav veliko število uporabnikov spodbudi tudi k menjavi operaterja.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji