Objavljeno: 13.10.2015 15:00

Unistar PRO prevzel Astec

Družba Unistar PRO si je pridružila podjetje Astec d. o. o., specialista s področja informacijske varnosti. V Unistarju PRO so tako še nadgradili svoje kompetence na področju varnosti, razširjena ponudba pa bo strankam na voljo takoj.

Iz Unistarja PRO so sicer sporočili, da bodo blagovno znamko Astec ohranili. Unistarjevi ekipi strokovnjakov pa so se priključili vsi specialisti s področja informacijske varnosti. Združeno podjetje bo skrbelo za varno upravljanje in vzdrževanje  sistemskih okolij v več kot 200 slovenskih podjetjih in organizacijah z več kot 60.000 uporabniki. Obema podjetjema namreč upravljanje svojih informacijskih okolij že vrsto let zaupajo številne finančne in zdravstvene ustanove, storitvena podjetja, organizacije iz javne uprave ter mnoga velika in srednje velika podjetja, tako doma kot v tujini. Zato bo združitev v Unistar PRO prinesla še nekatere organizacijske spremembe; v podjetju so oblikovali sedem kompetenčnih centrov, med drugim za storitve v oblaku (PRO.cloud), pa center za IKT nadzorne sisteme (PRO.view) ter center za izobraževanje in certificiranje (PRO.akademija).

Združitev obeh podjetij predstavlja številne prednosti za stranke, saj bodo te deležne enotne podporne službe, ki deluje v režimu 24/7, skupna baza znanja pa bo poskrbela za čim bolj optimalne rešitve z dodatnim poudarkom na varnostnih vprašanjih.

»Sledenje trendom na področju informatike je možno le s specializacijo. V Unistar PRO smo prepoznali izjemen pomen informacijske varnosti na sodobno poslovanje in se na tem področju še dodatno okrepili. Varnostni strokovnjaki podjetja Astec našim rešitvam in storitvam prinašajo pomenljivo dodano vrednost. Verjamem, da bo naša organizacijska prenova dokazala, da je Unistar PRO kompetenten partner za še tako zahtevne projekte,« je združitev pospremil Miran Boštic, direktor Unistarja PRO.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji