Objavljeno: 7.10.2019 11:15

Unistar LC po novem del skupine Actual, v lasti italijanskega lastnika

Italijanska informacijsko tehnološka in inženirska skupina DBA Group je zaključila nakup 100-odstotnega deleža ljubljanskega podjetja Unistar LC (Unistar Pro). Prevzem so izvedli preko družbe Actual IT, ki je prav tako v njihovi lasti.

Unistar LC je eno vodilnih slovenskih IT-podjetij, ki od leta 1989 deluje na področju svetovanja, integracije, vzdrževanja in upravljanja IKT-sistemov, skrbi za dobavo ter vzdrževanje strojne in programske opreme, nudi virtualizacijske storitve in storitve računalništva v oblaku. Pod Unistarjevo okrilje sodi tudi hčerinsko podjetje ProAstec, ki nudi storitve upravljanja informacijske in kibernetske varnosti.

Skupina Actual sedaj obsega podjetja Actual IT, Astec, Itelis in UnistarPRO, v njenem vodstvu pa bosta v naslednjem triletnem obdobju tudi dosedanja vodilna moža Unistarja, Miran Boštic in Pavle Jazbec.

Pred nekaj meseci so v Financah zapisali, da bo prevzem predvidoma »težek« 4,3 milijona evrov kupnine, oz. če štejemo še vse druge stroške (dodatna izplačila za dobro poslovanje v prihodnosti, umik lastnih delnic in prevzem neto finančnega dolga vrednost transakcije), okoli 10 milijonov evrov.

S prevzemom je skupina Actual postala največji sistemski integrator v Sloveniji. Sinergije naj bi podjetje usmerilo predvsem v čezmejno poslovanje, skupina DBA namreč dobro deluje na Balkanu, Kavkazu in t.i. svilni cesti.

 

STA, Monitor

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji